De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuwe medewerker: geruchten over Android-plannen bij HP

Redactie
6 mei 2009, 0:45
1 min leestijd
Nieuwe medewerker: geruchten over Android-plannen bij HP
jonathan oakes

HP is mogelijk van plan om smartphones en netbooks met Android te gaan maken. Het ‘bewijs’ daarvoor lijkt nogal vergezocht: HP heeft voormalig Palm-medewerker Jonathan Oakes ingehuurd. Oakes houdt zich sinds kort bezig met “working on the development of new products and business models for the Emerging Businesses Unit at HP”, schrijft hij in zijn LinkedIn-profiel. Dit is het bedrijfsonderdeel dat smartphones en andere mobiele producten ontwikkelt.

Vanwege zijn eerdere werkzaamheden bij Palm is het voor de hand liggend dat Oakes iets met smartphones gaat doen. The Wall Street Journal schreef in maart dat HP van plan is om Android op netbooks te gaan gebruiken. Ook is het mogelijk dat HP nieuwe smartphones met Android wil gaan maken. Tot nu toe was HP alleen actief met smartphones op Windows Mobile, zoals de iPAQ Data Messenger en de iPAQ Voice Messenger. Veel nieuwe ontwikkelingen waren er de laatste tijd niet.

Lees verder na de advertentie.

Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn: HP heeft zich onlangs aangesloten bij de Symbian Foundation, dus de stelligheid waarmee Alley Insider conclusies trekt is misschien wat te voorbarig.

Via: Silicon Alley Insider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu