Nieuwe medewerker: geruchten over Android-plannen bij HP

jonathan oakesHP is mogelijk van plan om smartphones en netbooks met Android te gaan maken. Het ‘bewijs’ daarvoor lijkt nogal vergezocht: HP heeft voormalig Palm-medewerker Jonathan Oakes ingehuurd. Oakes houdt zich sinds kort bezig met “working on the development of new products and business models for the Emerging Businesses Unit at HP”, schrijft hij in zijn LinkedIn-profiel. Dit is het bedrijfsonderdeel dat smartphones en andere mobiele producten ontwikkelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Vanwege zijn eerdere werkzaamheden bij Palm is het voor de hand liggend dat Oakes iets met smartphones gaat doen. The Wall Street Journal schreef in maart dat HP van plan is om Android op netbooks te gaan gebruiken. Ook is het mogelijk dat HP nieuwe smartphones met Android wil gaan maken. Tot nu toe was HP alleen actief met smartphones op Windows Mobile, zoals de iPAQ Data Messenger en de iPAQ Voice Messenger. Veel nieuwe ontwikkelingen waren er de laatste tijd niet.

Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn: HP heeft zich onlangs aangesloten bij de Symbian Foundation, dus de stelligheid waarmee Alley Insider conclusies trekt is misschien wat te voorbarig.

Via: Silicon Alley Insider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.