Nieuw promofilmpje van Samsung Galaxy Tab lekt uit
Redactie

samsung galaxy tabIn een nieuw promofilmpje van de Samsung Galaxy Tab is goed te zien wat er allemaal mogelijk is met de tabletcomputer, zoals het lezen van een mailtje, foto’s maken van je vrienden en een spelletje spelen. Samsung is klaar om het marketingkanon af te vuren, aangezien de Galaxy Tab in november uitkomt in Europa. De Galaxy Tab draait op Android 2.2 en heeft een WSVGA-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Aan boord bevindt zich een krachtige Cortex A8 1.0GHz processor met PowerVR SGX540. Dankzij het relatief kleine scherm van zeven inch vult de Galaxy Tab een gat tussen smartphones en grotere tabletcomputers, zoals de iPad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De adviesprijs is nog niet bekend gemaakt door Samsung. De website Amazon.de verkoopt de Tab voor 799 euro. Een nogal hoge prijs in vergelijking met de iPad, de grootste concurrent van de Galaxy Tab. Maar zolang Samsung geen prijs onthuld, tasten we in principe nog in het duister.

Het is de vraag of de Samsung Galaxy Tab goed verkocht gaat worden. Eerder deze maand leek Google Android-tablets af te raden. “De apps van de Android Market werken niet op een tablet met Froyo”, beweerde Hugo Barra, Product Management Director van Google. “Froyo is niet ontwikkeld voor dit formaat schermen.” Google staat de Android Market wel toe op de Samsung Galaxy Tab, omdat dit apparaat – technisch gezien – een gigantische telefoon is in plaats van een tablet-pc.

Ga jij de Galaxy Tab kopen? Laat het hieronder weten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.