De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nieuwe Samsung smartwatches draaien op Tizen, niet op Android

Gijs Ettes
23 februari 2014, 10:07
2 min leestijd
Nieuwe Samsung smartwatches draaien op Tizen, niet op Android
Samsung smartwatches

In aanloop naar het Mobile World Congress, dat morgen van start gaat, zijn er twee nieuwe Samsung smartwatches onthuld. Het betreffen de Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo, de opvolgers van het slimme horloge dat de Zuid-Koreaanse fabrikant vorig jaar uitbracht. In tegenstelling tot hun voorganger draaien de Gear 2 en Gear 2 Neo niet op Android 4.4.2, maar op het open-source besturingssysteem Tizen OS. Samsung had een flinke vinger in de pap bij de ontwikkeling van Tizen en de Samsung smartwatches zijn de eerste apparaten van de fabrikant die erop draaien.

Qua design hebben beide horloges veel weg van de originele Gear, al is de uitstulping van de camera aanzienlijk verminderd. Deze bevindt zich nu boven het kleine 1,63 inch-scherm (320 bij 320 pixels). De Gear 2 en Gear Neo zijn vrijwel identiek, al heeft de Neo geen 2-megapixel-camera, waardoor de smartwatch lichter en goedkoper is. Beide horloges zijn stof- en spatwaterbestendig en hebben een 300 mAh-accu aan boord die garantstaat voor een accuduur van twee tot drie dagen. Gebruik je het horloge nauwelijks, dan is het mogelijk om zes dagen met de batterij te doen, voordat deze weer aan de lader moet.

Lees verder na de advertentie.

Naast een klein super-amoled-scherm zijn de Galaxy Gear 2  en Gear 2 Neo voorzien van een 1GHz-dualcore-processor, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. De polsband is verwisselbaar en dankzij de accelerometer en hartslagmeter zijn de Samsung smartwatches ideaal voor het bijhouden van je activiteiten en sporten.

Het Tizen OS wordt standaard geleverd met de apps Bluetooth Call, Camera, Notification (SMS, E-mail, Apps), Media Controller, Agenda, Smart Relay, S Voice, Stopwatch, Timer and Weer. Daarnaast zijn er diverse apps te downloaden. Over een releasedatum en prijs voor Nederland en België is nog niets bekend.

Lees meer en check het huidige Android smartwatch-aanbod!

Lees meer over Samsung

Lees het laatste MWC 2014 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear 2
Samsung Gear 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu