Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Acer onthult nieuwe Chromebook, tablets en smartphone

Gijs Ettes
24 april 2015, 8:15
2 min leestijd
Acer onthult nieuwe Chromebook, tablets en smartphone

Op een persevenement heeft Acer een nieuwe Chromebook en drie tablets aangekondigd, waarvan eentje specifiek op gaming is gericht. Ook werd er een nieuwe Android-smartphone uit de doeken gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Acer-producten aangekondigd

acer chromebook 15 acer-producten

Vanaf naar verwachting juli brengt Acer de Acer Chromebook 15 uit, een 15 inch-laptop die wordt aangedreven door een Intel Celeron N2830-processor en 2GB aan werkgeheugen. Verder heeft de laptop met Chrome OS de beschikking over 16GB aan uitbreidbare opslagruimte, een schermresolutie van 1366 bij 768 pixels, een accuduur van circa 11 uur en alle poorten (usb, hdmi, audiojack) die je gewend bent van een standaard Chromebook.

acer iconia tab 10

Ook nieuw zijn de Acer Iconia One 8 en Iconia Tab 10, twee Android-tablets die beschikken over een 8 en 10,1 inch-scherm. Beide tablets draaien op Android 5.0 (Lollipop), al doet de Tab 10 het met een veel hogere resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Verder heeft deze tablet 2GB aan werkgeheugen en 16, 32 of 64GB opslagruimte. De release staat gepland voor mei. De Iconia One 8 heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels, beschikt over 16 of 32GB aan opslagruimte en verschijnt in juli.

Gamingtablet en smartphone

pred-tablet-710x438

Acer heeft daarnaast de Predator Tablet aangekondigd, een nieuwe tablet die – net als de Predator pc-reeks – is gericht op gaming. Daarvoor heb je de beschikking over een 8 inch-scherm met vier speakers aan de voorzijde. Ook is de haptische feedback extra sterk, zodat je meer feedback krijgt bij het spelen van games. Over de overige specs en prijs is weinig bekend. De Acer Predator Tablet verschijnt naar verwachting eind dit jaar.

acer liquid x2

Tot slot presenteerde  de fabrikant de Acer Liquid X2, een nieuwe smartphone die verdacht veel wegheeft van de toestellen in de Xperia-serie van Sony. De X2 was alleen achter glas te bekijken en er is nog weinig over het toestel bekend. Het zal in ieder geval in vier verschillende kleuren verschijnen, aangedreven worden door een 64-bit processor en beschikken over een 5,5 inch-scherm en een 4000 mAh-accu.

Ook zijn er twee 13 megapixel-camera’s aanwezig aan de voor- en achterzijde en ondersteuning voor drie simkaarten. Het toestel werkt  tot slot samen  met drie nieuwe smartbands van Acer: de Liquid Leap Fit, Curve en Active.

Het laatste nieuws over Acer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu