Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze vier nieuwe Alcatel-smartphones zijn gericht op millennials

Thomas Haenen
1 september 2017, 11:00
2 min leestijd
Deze vier nieuwe Alcatel-smartphones zijn gericht op millennials

Alcatel heeft zojuist een viertal nieuwe Android-smartphones gepresenteerd op de IFA-technologie. De fabrikant richt zich direct tot millennials en de ‘Now Generation’.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Alcatel-smartphones

We kennen Alcatel vooral als een bedrijf dat goedkope en betaalbare Android-smartphones maakt. De fabrikant hoopt zichzelf dit jaar echter opnieuw uit te vinden met een focus op millennials. De vier vandaag aangekondigde smartphones richten zich op de ‘Now Generation’, of de gebruikers die alles direct willen.

De Idol-serie is het visitekaartje van Alcatel, met de beste hardware en het meest hoogwaardige design. In deze serie pakte het bedrijf uit met de Idol 5S van 399 euro, en de Idol 5 van 239 euro. Een flink prijsverschil, maar Alcatel zegt dat het in Nederland vooral op de goedkopere variant gaat focussen.

Deze Alcatel Idol 5 beschikt over een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie, verpakt in een metalen behuizing. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera met flitser. De MediaTek-chip heeft acht cores, 3GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

Alcatel Idol 5S

De Idol 5S biedt een iets luxer design met betere speakers en hardware die een tikkeltje krachtiger is, maar de verschillen zijn verder beperkt. Speciaal voor de zogenaamde ‘Now Generation’ heeft het toestel een ‘Now Key’ op de zijkant. Het is in feite niet meer dan een snelkoppeling naar je favoriete app of functie. Druk bijvoorbeeld om de zaklamp te starten of om WhatsApp te openen.

Ook de Alcatel A-serie wordt uitgebreid met een tweetal toestellen. De Alcatel A7 is uitgerust met een 5,5 inch-scherm en een forse accu van 4000 mAh. Tevens aanwezig zijn een 16 megapixel-camera, 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. De adviesprijs is een vrij redelijke 229 euro, waarmee het een aantrekkelijk alternatief is voor bijvoorbeeld de Nokia 6 en Motorola Moto G5 Plus.

Alcatel A7 XL

Met de Alcatel A7 XL doet de fabrikant er nog een schepje bovenop. Het toestel heeft niet alleen een groter 6 inch-scherm, maar is ook nog eens de allereerste Alcatel-smartphone met een dubbele camera. Naast een primaire lens van 12 megapixel is er een tweede van 2 megapixel. De beelden van de twee kunnen worden gecombineerd, zodat je achteraf de focus kunt aanpassen. Zo kun je een uniek scherptediepte-effect toepassen. Ook dit toestel heeft een groter 4000 mAh-accu. De adviesprijs bedraagt 279 euro.

De Alcatel Idol 5, Idol 5S en A7 zijn vanaf deze maand in Nederland verkrijgbaar. Op de Alcatel A7 XL moet je nog iets langer wachten: die verschijnt pas in november.

Lees het laatste nieuws over Alcatel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Alcatel Idol 5
Alcatel Idol 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu