Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Deze goedkope Alcatel-smartphones verschijnen dit najaar’

Thomas Haenen
21 augustus 2017, 13:03
2 min leestijd
‘Deze goedkope Alcatel-smartphones verschijnen dit najaar’

Volgende week vindt in Berlijn de IFA plaats, een technologiebeurs waar fabrikanten hun plannen voor de komenden maanden onthullen. Ook Alcatel is aanwezig met drie nieuwe Android-smartphones.

Nieuwe Alcatel-smartphones onderweg

Alcatel is één van de meest productieve fabrikanten van Android-smartphones. Het bedrijf brengt jaarlijks een groot aantal nieuwe toestellen uit, zoals de onlangs verschenen A5 LED met lichtgevende achterkant. Ook voor dit najaar staan er weer verschillende smartphones op de planning. Via het Russische MobilTelefon zijn details van de Alcatel A3 Plus, U5 HD en A7 XL gelekt.

Alle drie de smartphones worden waarschijnlijk volgende week onthuld, op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Een precieze releasedatum is nog onbekend, maar vermoedelijk liggen ze binnen enkele weken al in de winkels. Ook adviesprijzen worden niet genoemd. Alcatel kennende worden onderstaande toestellen voor minder dan 200 euro verkocht, waarmee ze tot de goedkoopste Android-smartphones van het moment behoren.

Alcatel A3 Plus, A7 XL en U5 HD

De Alcatel A3 Plus (hierboven, links) is een budgetsmartphone met hele redelijke hardware. Zo beschikt het toestel over een 5,5 inch-scherm met hd-resolutie en een vingerafdrukscanner.

De Alcatel A7 XL (rechts) is een stukje groter met een 6 inch-scherm, maar biedt dezelfde resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat komt neer op slechts 244 pixels per inch, wat het beeld korrelig maakt. Dit model heeft zelfs een dubbele camera achterop: één 12 megapixel-lens, en eentje van 2 megapixel. Hoe de extra lens precies wordt ingezet, is nog onduidelijk. Ook de overige specificaties ontbreken nog.

Het absolute instapmodel van de drie wordt de Alcatel U5 HD, een verbeterde variant van de Alcatel U5. Eerdere smartphones in de U-serie worden voor minder dan 100 euro verkocht en ook deze is waarschijnlijk voordelig. Krachtig zijn ze niet, maar je haalt wel alles in huis om met Android aan de slag te gaan.

De Alcatel U5 HD heeft geen fratsen als een vingerafdrukscanner. We weten alleen dat de smartphone loopt op Android 7.0 en een 5 inch-hd-scherm heeft. Meer details horen we waarschijnlijk volgende week op de IFA.

Bronnen afbeeldingen: MobilTelefon, MobilTelefon, MobilTelefon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Alcatel U5
Alcatel U5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu