Nieuwe Android-applicaties: gTask, CraigsAlert en meer

Redactie
7 maart 2009, 16:58
2 min leestijd
Nieuwe Android-applicaties: gTask, CraigsAlert en meer
android applicaties

Dagelijks verschijnen er nieuwe applicaties op Android Market. Welke zijn de moeite waard? Omdat we op dit moment in Nederland nog geen applicaties kunnen kopen zijn alle genoemde apps gratis. gTask voor de G1 is een applicatie waarmee je toegang krijgt tot Google Tasks zonder de browser te openen. Eigenlijk is de applicatie vergelijkbaar met een soort bookmark.

CraigsAlert is een applicatie waarmee je de Amerikaanse tweedehandssite Craigslist kunt doorzoeken. De applicatie kijkt elke 6 uur of er spullen zijn waar je naar op zoek bent. Erg handig als je iets verzamelt, dat maar moeilijk te vinden is. De applicatie was al langer verkrijgbaar maar heeft nu een update gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Arabic Keyboard voor Android: handig als je hierop zat te wachten. WiSync is een applicatie waarmee je automatisch draadloos synchroniseren kunt in- en uitschakelen. Dat bespaart je batterijduur en uiteindelijk ook kosten als je een beperkte databundel hebt. Met de applicatie kun je synchroniseren zodra je bij een Wi-Fi-toegangspunt bent.

TipApp is een gratis applicatie waarmee je fooien in een restaurant kunt berekenen. Als je met meerdere mensen gegeten hebt kun je met deze applicatie ook de rekening splitsen. Hold’em Online Lite is een lite-versie van Westtek’s pokerspel. Met deze Lite-versie kun je tot drie handen per dag spelen.

Color_Morph laat op je scherm mooie kleurovergangen zien. Het is vergelijkbaar met Page Ring. Twitta: alweer een Twitter-applicatie, die bedoeld is als lichtgewicht oplossing. Twitta checkt ook of er nieuwe berichten zijn als je de applicatie hebt uitgeschakeld. Als je dit niet wilt, kun je deze functie ook uitschakelen.

ShowWayBack is een applicatie waarmee je bijvoorbeeld je geparkeerde auto kunt terugvinden. Of je hotel, als je in een vreemde stad logeert. Elke locatie die je wilt onthouden kun je met ShowWayBack vastleggen. De applicatie geeft ook de route aan hoe je terugkomt op de vastgelegde locatie.

WalletZero:Barcoded Cards helpt je portemonnee platter te maken. Alle pasjes en kaartjes met streepjescode kun je uit je portemonnee halen en op je Android-toestel opslaan. Er staan bijna 100 pasjes van luchtvaartmaatschappijen, hotelketens en dergelijke in de applicatie, maar je kunt ook de gegevens van andere bedrijven vastleggen.

Kiwi Shopping Light is een boodschappenlijstje voor je Android-toestel. Er staat al een flinke database van producten in, zodat je niets handmatig hoeft in te tikken.

Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's