Nieuwe Android-applicaties: USA Today, Searchme en NIN

Redactie
14 mei 2009, 10:24
2 min leestijd
Nieuwe Android-applicaties: USA Today, Searchme en NIN
usa today

Nu er meer Android-toestellen aankomen en betaalde applicaties in meer landen beschikbaar komen, neemt het aantal applicaties ook hand over hand toe. Searchme is een nieuwe zoekmachine voor Android, de Amerikaanse krant USA Today gaat een eigen Android-applicatie uitbrengen en de band Nine Inch Nails heeft ook plannen voor een eigen applicatie.

USA Today is de grootste krant in de VS. Via een Android-applicatie kun je de kun je de krant lezen, weerbericht opvragen, nieuwsfoto’s bekijken en meedoen aan interactieve polls. Er is een sectie Headlines, met nieuws op het gebied van geld, sport, leven, technologie en travel. Die artikelen kun je uitwisselen via e-mail, SMS of Twitter. Ook vind je de USA TODAY Snapshots en de sportuitslagen van NFL, MLB, NBA, NHL en college football en basketball in de Android-app. Net als Searchme is deze applicatie helemaal gratis, maar er staan wel advertenties in.

Lees verder na de advertentie.

Searchme is op dit moment al te downloaden uit de Android Market. Het gaat hier om een visuele zoekmachine, waarmee je grote afbeeldingen van webpagina’s, video’s, muziek en producten op het Android-toestel bekijken. Volgens de makers is de wereld klaar voor een nieuwe generatie zoekmachines. De oude tekstgebaseerde zoeksiteszijn meer dan 10 jaar geleden gebouwd. Searchme bestaat nog maar een jaar, maar heeft inmiddels al 4 miljoen maandelijkse bezoekers. Je kunt sneller en beter zoeken op je mobiele telefoon, belooft CEO en oprichter Randy Adams van Searchme. Zo zie je een preview van een webpagina voordat je hoeft te besluiten om de complete website te laden.

Nine Inch Nails is een band, die kortgeleden een eigen iPhone-applicatie lanceerde. Op Twitter maakte voorman Trent Reznor bekend, dat er een Android-versie aankomt van deze applicatie, maar pas nadat de BlackBerry-versie klaar is. Nog even wachten dus.

nindroid
Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's