Dit zijn (volgens Google) de beste Android-apps van deze zomer

Google heeft nieuwe Android Excellence-apps uitgezocht voor de zomer. Het bedrijf bekroont daarmee de beste Android-apps en -games die op dit moment in de Play Store te vinden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google kiest nieuwe Android Excellence-apps zomer 2018

In de Play Store zijn inmiddels meer dan twee miljoen apps te vinden, en daar komen er dagelijks duizenden nieuwe bij. De beste apps ontdekken is daarom vaak nog een hele uitdaging. Google zet allerlei algoritmes in om je te helpen met apps die aansluiten op je algoritmes, maar soms maakt het bedrijf ook een handmatige selectie. Ieder kwartaal geeft het een nieuwe set apps het ‘Android Excellence’-predikaat. Ook deze zomer zijn er weer flink wat apps bekroond.

Android Excellence-apps bieden volgens Google een uitstekende gebruikservaring, en zijn geoptimaliseerd voor Android. Het zijn dus niet simpelweg de populairste apps van dit moment. Sterker nog, de apps hoeven helemaal niet recent verschenen zijn. Google kiest bijvoorbeeld voor apps die goed lopen op vrijwel alle Android-apparaten, of apps die iets anders doen of beter doen dan de concurrentie.

Voor de zomer van 2018 heeft Google veertien apps en zeven games uitgezocht om in het zonnetje te zetten. In de lijst staan bekende namen als Pocket Casts, onze favoriete podcast-app. Ook Memrise, een app waarmee je je geheugen kan trainen, wordt door Google genoemd. Sommige apps, zoals Letras en Tokopedia, zijn niet beschikbaar in Nederland omdat ze zich volledig op andere landen richten.
Android Excellence-apps zomer 2018

Nieuwe Android Excellence-apps

Desalniettemin is het een interessante kans om te ontdekken wat Google als ‘goede apps’ beschouwt. De volledige lijst vind je hieronder, of op deze pagina in de Google Play Store. Zowat alle uitgekozen apps zijn gratis, dus ideaal om een keertje te proberen.

 Nieuwe Android Excellence-games

Beste apps van 2017 volgens Android Planet

Ook bij Android Planet zetten we regelmatig apps in de spotlights. Zo hebben we de beste Android-apps van 2017 gekozen, met vijf nieuwe apps en vijf oudere apps met de beste updates. Ook hebben we de twaalf beste Android-games van 2017 voor je op een rij gezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.