Google brengt nieuwe Android One-toestellen met Android 5.1 uit

Redactie
17 februari 2015, 10:30
1 min leestijd
Google brengt nieuwe Android One-toestellen met Android 5.1 uit

Google heeft vandaag het Android One-programma uitgebreid naar de Philippijnen. De nieuwe toestellen zijn door de plaatselijke fabrikanten Cherry en MyPhone gemaakt en draaien op de laatste versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android One-toestellen

android one-toestellen

De Philippijnen hebben een primeur met de MyPhone Uno en de Cherry One. Deze nieuwe Android One-toestellen beschikken weliswaar niet over de beste specs, maar draaien wel uit de doos op Android 5.1. De laatste versie van Lollipop brengt verbeteringen in het accu- en geheugenverbruik en laat je de stille modus weer gebruiken. Deze werd in Android 5.0 vervangen door een systeem met meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen.

Android 5.1 moet daarnaast stabieler werken en problemen met betrekking tot de wifi-verbinding, notificaties en het ‘Ok Google’-spraakcommando oplossen. Of de Android-versie ook nieuwe functies met zich meebrengt, is niet bekend.

Qua specs zijn de MyPhone Uno en Cherry One identiek. Ze beschikken allebei over een 4,5 inch-scherm (854 bij 480 pixels), 1GB aan werkgeheugen, een quadcore-processor van MediaTek en ondersteuning voor twee simkaarten.

Verder hebben de Android One-toestellen twee camera’s met 5 en 2 megapixels, 4GB aan uitbreidbare opslag (of 8GB in het geval van de Cherry One) en een 1700 mAh-accu. De adviesprijs van de smartphones bedraagt omgerekend net geen 100 euro.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu