Deze 65 nieuwe emoji kun je straks in Android Q vinden

Thomas Haenen
17 juli 2019, 9:23
2 min leestijd
Deze 65 nieuwe emoji kun je straks in Android Q vinden

Vandaag is Wereld Emoji Dag, en om dat te vieren pakt Google uit met een overzicht van alle nieuwe emoji die straks onderdeel worden van Android Q. Ontdek de hakbijlen, wafels en brandslagen die je binnenkort kunt gebruiken.

Nieuwe Android Q-emoji onthuld

De volgende versie van Android krijgt er liefst 65 nieuwe emoji bij, zo heeft Google aangekondigd. De focus ligt onder andere op diversiteit: er worden emoji van dove en blinde mensen toegevoegd, en van iemand in een rolstoel. Daarnaast flink wat willekeurige emoji, waaronder falafel, stinkdieren, oesters en waterpoloërs.

Ook worden er een heleboel varianten toegevoegd, vooral van de emoji waarin twee mensen elkaars hand vast houden. Nu kun je daarvoor zowat elke mogelijke combinatie van huidskleur en gender in emojivorm vinden.

Wanneer heb ik de nieuwe emoji?

Hoewel Google nu definitief de emoji aan Android heeft toegevoegd, duurt het waarschijnlijk nog wel even voor jij ze kunt gebruiken. Ze zijn namelijk onderdeel van Android Q, de volgende grote update voor het besturingssysteem waarvan pas in augustus de definitieve versie verschijnt. Vervolgens is het aan fabrikanten om de nieuwe software en emoji uit te brengen voor bestaande toestellen. Veel grote fabrikanten als Samsung en Huawei rollen die updates pas later in het jaar of begin 2020 uit.

Wel is de kans groot dat de emoji al eerder in populaire apps als WhatsApp en Twitter opduiken. Deze apps hebben namelijk hun eigen ontwerp voor de emoji en werken doorgaans wat sneller hun aanbod bij. Mogelijk kun je in deze apps al vroeg in het najaar met de nieuwe emoji aan de slag.

Wildgroei aan emoji

Inmiddels heb je de keuze uit bijna tweeduizend verschillende emoji, met ook vele varianten in huidskleur. Welke nieuwe emoji worden toegevoegd, bepaalt het Unicode Consortium. Deze organisatie kiest jaarlijks tientallen nieuwe emoji, die vervolgens door andere bedrijven worden overgenomen.

Het aantal groeit echter jaarlijks zo hard, dat sommige experts zich afvragen of de nieuwe emoji nog wel waardevolle toevoegingen zijn. Android Planet sprak vorig jaar met een emoji-expert over deze wildgroei.

Blijf op de hoogte met de Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu