Nieuwe Android-toestellen LG Prada K2, Victor, Univa en Gelato gelekt via roadmap

Redactie
23 juli 2011, 15:08
2 min leestijd
Nieuwe Android-toestellen LG Prada K2, Victor, Univa en Gelato gelekt via roadmap
LG-Gelato-NFC

Uit een gelekte roadmap van LG blijkt dat deze fabrikant dit jaar nog zes Android-toestellen en een Windows Phone wil uitbrengen. Pocketnow beschikt over foto’s van de toestellen en heeft op basis daarvan een serie renderings gemaakt. De namen van de toestellen zijn ook bekend, al gaan we ervan uit dat het nog om codenamen gaat. De LG Prada K2 bijvoorbeeld: dit toestel draait op Android 2.3 (Gingerbread) en beschikt over een 4,3 inch scherm van het type Nova, dat we al kennen van de LG Optimus Black en wordt gekenmerkt door een hoge helderheid. Het nieuwe Nova-scherm krijgt vermoedelijk een beeldverhouding 16:9, zo blijkt uit de roadmap. De Prada K2 een high end-toestel met dual core-processor waarvan de verdere specs nog onbekend zijn.

Daarnaast komen er dit jaar nog drie Gingerbread-telefoons van LG op de markt: de LG Gelato NFC, LG Univa en LG Victor. Zoals de naam al laat zien, zal de LG Gelato NFC (zie foto) voorzien zijn van een NFC-chip om draadloos transacties te doen. Er zit een 800 MHz-processor, een 3,2 inch scherm in HVGA-resolutie en een 3 megapixel camera in. Dit toestel komt het laatste kwartaal van 2011 op de markt. Dat geldt ook voor de LG Univa, een toestel met 800 MHz-processor, 3,5 inch scherm in HVGA-resolutie en 5 megapixel camera. Dit toestel ondersteunt ook DLNA.

Lees verder na de advertentie.

Eerder dit jaar komt al de LG Victor: dit toestel zal al in juli op de markt komen. De Victor is voorzien van 1 GHz single core-processor, een 5 megapixel camera en een 3,8 inch OLED-scherm in WVGA-resolutie. Als extra’s zit er Wi-Fi Direct en DLNA op.

Vraagtekens zijn er nog over een budgetmodel met de naam E2 en een toestel met true 720p HD-scherm met de naam K. Pocketnow verwacht dat dit het toestel is dat we momenteel kennen onder de naam P930. Een scherm van 4,5 inch en een pixeldichtheid vergelijkbaar of hoger dan die van de iPhone (met Retina Display) wordt verwacht.

In dit artikel zijn 5 van de 6 toestellen te zien; de K ontbreekt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu