Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nauwelijks nieuwe Android Wear-smartwatches op de markt

Erwin Vogelaar
14 september 2016, 19:31
2 min leestijd
Nauwelijks nieuwe Android Wear-smartwatches op de markt

Er komen nauwelijks nieuwe Android Wear-smartwatches uit. De grote fabrikanten zoals Motorola, LG en Huawei komen dit jaar namelijk niet met nieuwe hardware.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android Wear-smartwatches

Zit je te wachten op een serie nieuwe Android Wear-smartwatches? Dan zul je nog even geduld moeten hebben. Grote Android Wear-fabrikanten als Huawei, Motorola en LG zetten dit jaar namelijk geen nieuwe Android Wear-hardware op de markt. Dit hebben de bedrijven tegenover CNET bevestigd. De belangrijkste smartwatches die dit najaar nog wel uit gaan komen zijn van Apple met de Apple Watch Series 2 en van Samsung met de Gear S3.

nieuwe android wear-smartwatches
De Gear S3 van Samsung draait op eigen software Tizen.

Er was een tijd waarin er regelmatig nieuwe Android Wear-horloges werden uitgebracht, maar dat moment is duidelijk voorbij. Vorig jaar lanceerden Motorola, Huawei en LG allemaal een nieuwe smartwatch in september tijdens IFA 2015, maar dit jaar had alleen Asus een nieuw Android Wear-horloge op de beurs. Mogelijk worstelen de fabrikanten met manieren om te innoveren. Sinds de Moto 360, die in maart 2014 is uitgebracht, bieden Android Wear-smartwatches namelijk nauwelijks vernieuwing afgezien van een betere accu.

De focus van Android Wear ligt voornamelijk op communicatie. Dit is ook met het komende Android Wear 2.0 het geval. Zo worden er meer mogelijkheden om op berichtjes te reageren toegevoegd. Daarnaast kan er informatie uit verschillende apps op de wijzerplaten getoond worden, zodat je nog beter van alles op de hoogte bent. Dit terwijl de de markt voor smartwatches zich meer lijkt te verschuiven naar fitness.

Bij de onthulling van de Apple Watch Series 2 lag voor Apple de nadruk bijvoorbeeld op de fitnessmogelijkheden van het horloge, omdat de markt daar sneller warm voor loopt. Mogelijk onthult Google op 4 oktober naast de Pixel-smartphones, de definitieve versie van Google Home en een nieuwe Chromecast met 4K-ondersteuning ook twee nieuwe Android Wear-smartwatches.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu