Nieuwe batterijtechnologie zorgt voor vier keer zoveel capaciteit

Erwin Vogelaar
15 juli 2018, 10:41
2 min leestijd
Nieuwe batterijtechnologie zorgt voor vier keer zoveel capaciteit

Wetenschappers hebben een nieuwe batterijtechnologie ontdekt. Daarmee gaat de accu in je toekomstige smartphone een stuk langer mee en blijft de kwaliteit langer goed.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe batterijtechnologie voor je smartphone

De accu blijft het zwakste punt van de moderne smartphone. Met de meeste toestellen bereik je wel het einde van de dag, maar dan moet je de camera niet te lang gebruiken, niet teveel video’s kijken of andere zware dingen doen. Een nieuwe batterijtechnologie geeft nu een realistische kans op verbetering.

De accu’s zijn bedacht door nanowetenschappers uit Noorwegen. Zij combineren siliconen met grafiet, waardoor accu’s drie tot vijf keer langer meegaan na het opladen. Daarnaast zorgt deze hybride batterij ervoor dat de kwaliteit van de accu langer goed blijft. De huidige siliconenbatterijen in onze smartphones gaan namelijk vlot achteruit door gebruik.

nieuwe batterijtechnologie

Er klinken wel vaker hoopvolle berichten over nieuwe batterijtechnologieën, maar in dit geval is een bedrijf al bezig om het te commercialiseren. Onder de naam Silicon X test het bedrijf Kjeller de hybride batterijen voor gebruik. In theorie zou deze technologie naast smartphones op allerlei manieren ingezet kunnen worden.

Accu’s worden wel beter

Terwijl er elk jaar weer een reeks indrukwekkende nieuwe smartphones in de winkels komt te liggen, lijken de accu’s niet echt te verbeteren. Huidige smartphones gaan ongeveer nog net zo lang mee als de toestellen van jaren geleden. Het grote verschil is dat huidige toestellen wat sneller opladen.

Toch verbeteren de accu’s wel degelijk. Moderne smartphones vragen gewoonweg steeds meer stroom, waardoor je er qua tijd niet op vooruit gaat. Denk aan een scherm met een hogere resolutie, een sterkere chip in het toestel of andere innovaties die belastend zijn.

Inzicht in batterijgebruik met Oreo

Sinds Android 8.1 (Oreo) is het wel makkelijker om te zien welke apps stiekem veel stroom gebruiken. Lees meer over hoe Android Oreo beter inzicht biedt in batterijverbruikers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu