android betalingenGoogle heeft de Android Developers Blog een update gegeven. Er zijn juridische wijzigingen in de Developer Distribution Agreement (DDA) waaruit is op te maken dat er nieuwe betaalmethoden aankomen. Het lijkt erop dat Google daarbij denkt aan het afrekenen via je mobiele operator, want als deelnemende partijen spreken ze over “authorized carriers”. Ontwikkelaars hebben 30 dagen om de nieuwe voorwaarden te accepteren.

Momenteel biedt T-Mobile in de VS al de mogelijkheid om via het mobiele telefoonabonnement af te rekenen. De uitbreiding zou een goede stap vooruit zijn, want nu zitten mensen vast aan Google Checkout. Daarvoor is een credit card vereist.

Een andere optie is PayPal, dat ontwikkelaars al wel technologie biedt om aankopen binnen een app mogelijk te maken. Lokale betaalmethoden zoals iDeal, Wallie of misschien zelfs Rabo SMS Betalen, lijken wat minder voor de hand te liggen, omdat Google dan in elk land contracten met aanbieders moet afsluiten. Al met al een goede ontwikkeling dus! Over 30 dagen, als de ontwikkelaars tijd hebben gehad om het contract te tekenen, weten we meer.

Meer info: Android Developers Blog
Bron: Android Guys

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.