‘BlackBerry maakt drie nieuwe Android-smartphones’

Wouter Nijsen
1 juli 2016, 11:16
2 min leestijd
‘BlackBerry maakt drie nieuwe Android-smartphones’

BlackBerry werkt aan drie nieuwe Android-smartphones, zo meldt VentureBeat op basis van anonieme bronnen. Eén toestel zou al dit jaar moeten verschijnen, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe BlackBerry Android-toestellen

De smartphones zouden de codenamen Neon, Argon en Mercury dragen en momenteel in ontwikkeling zijn bij BlackBerry. Het toestel dat eerste moet worden uitgebracht  is de Neon, die beschikt over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Opvallend is dat er geen fysiek toetsenbord aanwezig is.

Verder is het aannemelijk dat de telefoon een Snapdragon 617-chip krijgt met 3GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Foto`s maakt de Neon met de 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De 2610 mAh-accu zou Quick Charge 2.0 ondersteunen. De release moet deze of volgende maand plaatsvinden.

goedkopere blackberry android

Argon en Mercury

Het krachtigste toestel is de Argon, die is voorzien van een 5,5 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), Snapdragon 820-chip, 4GB aan RAM en 32GB aan opslagruimte. De accu is met een capaciteit van 3000 mAh een stukje groter en ondersteunt bovendien het snellere Quick Charge 3.0. Ook aanwezig is een vingerafdrukscanner, usb-c-poort, 21 megapixel-camera aan de achterkant en 8 megapixel-frontcamera. De release vindt mogelijk in oktober plaats.

Over de BlackBerry Mercury is wat minder bekend, want dit toestel zou pas volgend jaar verschijnen. De bronnen van VentureBeat spreken over een Snapdragon 652-chip, compact 4,5 inch-scherm (1920 bij 1080 pixels), 3GB RAM, 32GB opslagruimte en een 18 en 8 megapixel-camera. Ondanks het kleinere formaat beschikt de Mercury wel over een 3400 mAh-accu, die er mogelijk voor zorgt dat het toestel wat dikker is.

Over de exacte releasedata en prijzen van de BlackBerry-toestellen is nog niets bekend. Vorig jaar bracht het bedrijf de BlackBerry Priv uit, een krachtig toestel met een uitschuifbaar toetsenbord. Zoals je in onze BlackBerry Priv review kunt lezen, had de smartphone de nodige problemen en moet BlackBerry van goede huize komen om Android-gebruikers te overtuigen.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry Priv

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu