De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Gelekte foto’s tonen nieuwe BlackBerry-toestellen met Android’

Wouter Nijsen
28 april 2016, 18:30
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen nieuwe BlackBerry-toestellen met Android’

Het was al duidelijk dat BlackBerry later dit jaar met twee nieuwe Android-toestellen zou komen, maar nu zijn de smartphones op gelekte foto`s te zien. Bekijk ze hier.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe BlackBerry-toestellen

BlackBerry-ceo John Chen liet eerder deze maand weten dat het bedrijf nieuwe toestellen gaat uitbrengen die op Android draaien. De twee smartphones, die waarschijnlijk een stuk goedkoper zullen zijn dan de BlackBerry Priv, zijn te zien op gelekte foto`s van BerryLink. Het gaat om de BlackBerry ‘Hamburg’ (foto links), die ongeveer even groot is als de Priv en is gemaakt van metaal.

Het is niet helemaal zeker is of hij een fysiek toetsenbord krijgt, maar het is aannemelijk dat het keyboard tevoorschijn komt wanneer het scherm naar boven wordt geschoven. Naar verluidt verschijnt de Hamburg later dit jaar met een adviesprijs van 400 dollar.

Op de rechterfoto is de BlackBerry ‘Rome’ te zien, een toestel waarbij het fysieke toetsenbord direct onder het scherm is geplaatst. Hiermee lijkt het ontwerp een beetje op dat van de BlackBerry Passport, al  doen de afgeronde schermranden denken aan de Priv. Er zijn nog geen specificaties gelekt en ook is het onduidelijk wanneer de telefoon verschijnt. We verwachten dat de twee BlackBerry-toestellen samen worden onthuld en uitgebracht.

Meer over BlackBerry

Voorlopig moeten we het doen met de BlackBerry Priv. De Priv verscheen eind vorig jaar en is het eerste en enige BlackBerry-toestel met Android als besturingssysteem. Het is een zogeheten slidertelefoon, wat betekent dat je het toetsenbord activeert door het simpelweg uit te schuiven. Hoewel een fysiek toetsenbord ongetwijfeld een bepaalde hoek van de markt aanspreekt, waren we in onze BlackBerry Priv review minder te spreken over het keyboard.

Gisteren werd bekend dat de Priv voortaan standaard met Android 6.0 (Marshmallow) wordt geleverd. De update brengt diverse verbeteringen met zich mee, waarmee onder meer de beveiliging verder wordt opgekrikt. Vanaf aanstaande dinsdag (3 mei) wordt de update naar alle gebruikers uitgerold, al is het nog onduidelijk wanneer we in de Benelux de software krijgen.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BerryLink
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu