Nieuwe Boeing 787 Dreamliner krijgt Android aan boord

Redactie
15 september 2011, 11:16
1 min leestijd
Nieuwe Boeing 787 Dreamliner krijgt Android aan boord
Nieuwe Boeing 787 Dreamline krijgt Android aan boord

Dat Android een multifunctioneel besturingssysteem is mag inmiddels wel duidelijk zijn, maar binnenkort zul je ook tijdens een vliegreis de kans krijgen om met Android aan de slag te gaan. Boeing heeft Android gekozen als exclusief besturingssysteem voor haar nieuwe 787 Dreamliner vliegtuig. Android zal gebruikt worden voor het entertainmentsysteem om de passagiers van muziek en video te voorzien. Ook zullen specifieke luchtvaart-apps ontwikkeld worden voor gebruik tijdens een vlucht.

De 787 Dreamliner vliegtuigen die momenteel in de maak kunnen nu al worden voorzien van het Android-entertainmentsysteem. Panasonic maakt de touchscreens die overal in het vliegtuig beschikbaar zullen zijn: van eerste klas tot economy class. De schermen zullen aanraakgevoelig zijn, hoewel in de eerste klas en de business class voor handgebaren wordt gekozen in plaats van touch omdat de schermen te ver van de stoel af staan. De gekozen schermen zijn van betere kwaliteit dan de huidige schermen, omdat ze minder reflecteren en een grotere kijkhoek hebben.

Lees verder na de advertentie.

Boeing heeft al 820 orders ontvangen voor de nieuwe 787 Dreamliner, en dat betekent dat een groot aantal passagiers met Android in aanraking zullen komen. Anders dan bij andere vliegtuigen, kan bij de Boeing 787 Dreamliner niet gekozen worden voor een andere entertainmentsysteem omdat de leveranciers vastliggen. Zo kan de vliegtuigbouwer kosten besparen. Dit zorgt ervoor dat Google het alleenrecht heeft, en daarmee worden concurrenten als Microsoft en Apple buitenspel gezet.

Schermen die gebruikt gaan worden in de Boeing 787 Dreamliner

Bron: Australian Business Traveler

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu