De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Foto’s en details van nieuwe Chromecast duiken op’

Gijs Ettes
18 september 2015, 8:57
1 min leestijd
‘Foto’s en details van nieuwe Chromecast duiken op’

Er zijn beelden opgedoken van de mogelijke opvolger van de Chromecast. Het nieuwe apparaatje zou een radicaal ander design krijgen dan zijn voorganger, die eruitziet als een uit de kluiten gewassen usb-stick.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Chromecast

De nieuwe Chromecast is cirkelvormig en heeft een uitstulping, waarmee je het apparaat vermoedelijk aansluit aan  een tv met  hdmi. In tegenstelling tot zijn voorganger komt de opvolger, die waarschijnlijk ‘new Chromecast’ heet,  in de kleuren zwart, geel en rood. Verder zou de slimme hdmi-stick beschikken over betere wifi (mogelijk 802.11ac), een nieuwe functie genaamd ‘Fast Play’ en de mogelijkheid om contentfeeds op het homescreen te tonen. Wat dit precies inhoudt, is niet bekend. Momenteel worden  al foto’s en het weerbericht getoond als de Chromecast in stand-by staat.

nieuwe chromecast

Een andere interessante vernieuwing is dat de nieuwe Chromecast direct aangesloten zou kunnen worden op speakers. Met behulp van een aux-kabel zou je zo met hoge kwaliteit muziek van je Android-toestel of Chrome-browser kunnen streamen naar een speaker. Deze functie heet ‘Chromecast Audio‘.

De verwachting is dat de opvolger van de Chromecast nog deze maand wordt onthuld. Het apparaatje zou gelijktijdig met de nieuwe Nexus-toestellen op een event op 29 september worden gepresenteerd. De prijs zal weinig afwijken van die van de eerste Chromecast (circa 35 euro) en de stick zal aanvankelijk in tenminste  10 landen verkrijgbaar worden. Of daar ook Nederland en België bij zitten, is niet bekend.

Op 29 september wordt mogelijk ook aangekondigd dat de Spotify-app wordt voorzien van Chromecast-ondersteuning. Of  dit geldt voor zowel het oude als nieuwe model is onduidelijk.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu