Chromecast update: stream je Android-scherm en foto’s naar je tv

Redactie
25 juni 2014, 22:44
1 min leestijd
Chromecast update: stream je Android-scherm en foto’s naar je tv
chromecast functies

Tijdens de Google I/O werd vanavond duidelijk dat er een hoop nieuwe  Chromecast  functies in aantocht zijn. Er is een nieuwe website beschikbaar met alle Chromecast apps. Ook wordt het mogelijk om te casten naar Chromecast-sticks terwijl je niet met hetzelfde wifi-netwerk verbonden hoeft te zijn.

Dit werkt middels een authenticatiemethode waarbij mobiele apparaten in de buurt van de Chromecast naar de stick kunnen streamen. De eigenaar van de Chromecast kan altijd zien wie er is verbonden. Daarbij is deze optie opt-in, dus je hoeft het niet in te schakelen. De functie wordt aan het einde van dit jaar naar Chromecast-eigenaren uitgerold via een firmware-update.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Chromecast functies

Verder introduceerde Google vanavond ‘Backdrop’, waarbij je foto’s op jouw Android-apparaat of Google+ account naar de tv kunt streamen. Dit werkt volledig automatisch, waarbij de tv een soort interactieve fotolijst wordt. “Een functie waar opa’s en oma’s van gaan houden”, aldus Google. En dat is handig, want je kunt door de nieuwe openbare Chromecast-functie in de praktijk foto’s naar de Chromecast van grootouders sturen. Ideaal  voor foto’s van kleinkinderen.

‘Cast’ het scherm van je Android

Bq_l30VCcAA0ccZ

Daarnaast wordt het eindelijk mogelijk om het scherm van je Android-toestel naar de tv te casten. Dit was één van de meest gevraagde functies bij Chromecast-bezitters. Volgens Google voelt de ervaring “enorm natuurlijk” aan, waarbij de lag tussen het toestel en de tv nihil moet zijn.

In de presentatie liet Google zien hoe een vader een locatie op Google Maps op de tv toonde, om zo zijn dochter een specifieke locatie te laten zien. De feature werkt daarbij ook met de camera-app.

Lees meer over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu