Dit moet je weten over de vernieuwde Chromecast en Chromecast Audio

Redactie
29 september 2015, 19:30
2 min leestijd
Dit moet je weten over de vernieuwde Chromecast en Chromecast Audio

Google heeft de nieuwe Chromecast officieel uit de doeken gedaan en de Chromecast Audio gepresenteerd. De apparaatjes volgen de slimme hdmi-stick uit 2013 op en zijn voorzien van een apart design  en nieuwe functies. Welke dat zijn, lees je hier.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Chromecast officieel

De tweede generatie Chromecast tovert net als zijn voorganger elke ‘domme’ televisie om tot een smart tv. Je kunt er allerhande media mee streamen vanaf je smartphone of tablet naar de tv. Het design van de nieuwe Chromecast is wel wat anders: het apparaatje heeft een cirkelvormige behuizing met een flexibele kabel  waarin zich de hdmi-aansluiting bevindt.

nieuwe chromecast officieel

De tweede Chromecast komt daarnaast in drie kleuren: zwart, roze en geel. Ook is het apparaatje voorzien van  een nieuw  antennesysteem en betere wifi-chip. Hiermee  kan de Chromecast overweg met snellere 5GHz-wifi-netwerken. Google rolt in 2016 de zogenoemde Fast Play-update uit, waardoor apps en video`s nog sneller op de Chromecast kunnen worden gestart.

https://www.youtube.com/watch?v=yX6Kkq7hPJY

Daarnaast  beschikt de nieuwe Chromecast standaard over Spotify-ondersteuning.  Tof is dat het apparaatje ook geschikt is om te gamen. Tijdens de presentatie liet Google bijvoorbeeld de racegame Angry Birds Go zien, waarbij een Android-smartphone werd gebruikt als controller.  De Chromecast 2 heeft geen 4K-ondersteuning.

Voor de nieuwe Chromecasts is de bijhorende Chromecast-app compleet vernieuwd. De nieuwe app toont content uit verschillende diensten, waaronder Twitch, YouTube, Netflix en Hulu. Ook toont de applicatie content uit apps die je al hebt geïnstalleerd.

Chromecast Audio

Ook nieuw is de Chromecast Audio, een apparaatje dat het mogelijk maakt om muziek van een Android-apparaat of de Chrome-browser te streamen naar elke ‘domme’ speaker in je huis. Je verbindt  de Chromecast Audio met een speaker door een audiokabel in de hoofdtelefoonaansluiting van een speaker te steken. Verder heeft het apparaat ondersteuning voor hoge kwaliteit audio en  multi-room support, wat betekent dat verschillende speakers dezelfde audio kunnen afspelen.

chromecast audio

Hoge kwaliteit muziek  kan direct vanuit de cloud met de Chromecast Audio worden gestreamd. Spotify en Google Play Music zullen direct met de Audio werken. Het is echter nog even afwachten of ook andere muziekstreamingdiensten ondersteuning gaan bieden.  Chromecast Audio werkt met Android, iPhones, iPads, Chromebooks en Mac- en Windows-computers.

Chromecast release en prijs

De nieuwe Chromecast en Chromecast Audio zijn nu te bestellen in de Nederlandse Google Play Store voor 39 euro. De reguliere Chromecast komt in de kleuren zwart, geel en rood. De Chromecast Audio is alleen in het zwart en met een geel kabeltje  beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's