Nieuwe Creative ZiiO touch-tablets geïntroduceerd

Redactie
2 november 2010, 20:09
1 min leestijd
Nieuwe Creative ZiiO touch-tablets geïntroduceerd
creative1

Creative introduceerde vandaag twee nieuwe ZiiO touch-tablets. De kleinere versie heeft een scherm met een grootte van zeven inch. Het grotere exemplaar krijgt een touchscreen van tien inch. Beide tablets komen in twee uitvoeringen, namelijk met 8 GB en 16 GB opslaggeheugen.

creative2

De tablets beschikken over een Bluetooth- en internetverbinding, camera, ingebouwde microfoon, GPS en FM-radio. Daarnaast is er een ingang voor een Micro SD-kaart aanwezig..

In de tablets van Creative zit een ZiiLabs ZMS-08-processor. Deze 1 GHz processor is in staat om 1080p video’s af te spelen en zorgt ervoor dat

Lees verder na de advertentie.

De tablets krijgen een resistief touchscreen. Dit houdt in dat je harder op het scherm moet drukken om applicaties te openen of om berichten te typen dan op een capacitief touchscreen. Waarom koos Creative dan voor een resistief scherm? Waarschijnlijk heeft het te maken met de prijs. Capacitieve touchscreens zijn namelijk een stuk duurder dan resistieve schermen.

De goedkoopste versie van de ZiiO (zeven inch, 8 GB) ligt voor 250 euro in de winkel. De 16 GB-versie is 20 euro duurder. De ZiiO 10″-tablet gaat voor 300 euro (8 GB) en 320 euro (16 GB) over de toonbank.

Bron: persbericht Creative

Categorie: Tablets
Spotlight: Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's