Nieuwe details over zeven gelekte toestellen van HTC

Redactie
5 maart 2009, 10:20
2 min leestijd
Nieuwe details over zeven gelekte toestellen van HTC
whitestone
htc firestone

Nadat eerst al informatie over de roadmap 2009 van HTC was gelekt, blijken er nu meer details naar buiten te zijn gekomen van zeven al eerder gelekte HTC-toestellen (zie ‘Complete roadmap 2009 van HTC uitgelekt‘). Tot nu toe waren er weinig details over deze telefoons bekend. Die zijn er nu wel, maar helaas lijkt het erop dat het vrijwel allemaal Windows Mobile-toestellen zijn. Zo is er de HTC Whitestone (foto links), een vervanger van de HTC Touch HD. Het toestel komt rond september beschikbaar en de specificaties zijn niet veel anders dan z’n voorganger: een 3,6 inch WVGA touchscreen, 528 MHz processor, 256 MB RAM, 5 megapixel camera en GPS.

Bijzonder is dat dit toestel een soort ‘voetje’ krijgt, zodat je er makkelijker films op kunt kijken. Als de geruchten kloppen is dit toestel voorzien van Windows Mobile 6.1 Pro en is er weinig kans dat er een upgrade naar 6.5 mogelijk zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Firestone (links) combineert de Whitestone en de Touch Diamond2. Deze is voorzien van Windows Mobile 6.1 Pro (met mogelijk een upgrade naar 6.5), heeft een 600 MHz Qualcomm processor, hetzelfde 3,6 inch WVGA touchscreen, 256 MB RAM en een 8 megapixel camera. Verkrijgbaar vanaf augustus.

htc thoth

De HTC Thoth (foto rechts) is de opvolger van de HTC Athena/Advantage. Dit wordt een tablet-model met een groot scherm en een afneembaar toetsenbord. Er zit een WVGA touchscreen in, die groter is dan die van de Whitestone, namelijk 4,8 inch. Binnenin vind je een 1GHz Qualcomm processor, 256MB RAM en een 5 megapixel camera. De HTC Thoth draait op Windows Mobile 6.5 Pro en wordt in september verwacht.

Verder is er nieuws over de HTC Touch Pro2 en de Touch Diamond2. Die zijn officieel al aangekondigd, maar er was nog niet bekend bij welke (Amerikaanse) operators de toestellen verkrijgbaar zullen zijn. Dat worden AT&T, Sprint en Verizon. De Diamond2 zal ook bij de Europese en Amerikaanse T-Mobile’s te vinden zijn.

Tenslotte de HTC Maple en HTC Cedar. De HTC Maple wordt de opvolger van de HTC Excalibur, een toestel met Windows Mobile 6.1 Standard, een 528 MHz processor en 128 MB RAM. Er zit een klein 2,4 inch scherm in. Verder een trackball en een QWERTY-toetsenbord. Deze komt rond mei beschikbaar. De HTC Cedar is een soortgelijk model, gepland voor juni maar het is mogelijk dat dit toestel is geannuleerd.

Zoals al aan het begin gezegd: het lijkt erop dat dit alleen maar Windows Mobile-toestellen zijn. De HTC Sapphire, die eerder al op de gelekte roadmap stond, is inmiddels officieel aangekondigd als de HTC Magic. En zoals te verwachten: alle informatie is onder voorbehoud, er is nog niets officieel bevestigd.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's