De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze nieuwe emoji worden overwogen voor 2019

Erwin Vogelaar
10 augustus 2018, 9:33
2 min leestijd
Deze nieuwe emoji worden overwogen voor 2019

Elk jaar kunnen we rekenen op nieuwe emoji. Dit zijn de kandidaatemoji voor 2019, met onder andere meer diversiteit in relaties en beperkingen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe emoji 2019: nog meer diversiteit

De Unicode Consortium heeft weer een sloot nieuwe emoji klaarstaan voor 2019. Onder andere moet het volgend jaar mogelijk zijn om op 55 nieuwe manieren koppels te tonen. Dat gebeurt door twee staande emoji met diverse huidskleuren naast elkaar te plaatsen. Vervolgens veranderen ze in een stelletje dat handen vasthoudt.

In totaal stelt de organisatie achter onze emoji 179 nieuwe plaatjes voor. Dat zijn 61 totaal verschillende emoji, met daarnaast diverse varianten. Tussen de nieuwe voorstellen zit ook een emoji voor een doof persoon en een assistentiehond.

Deze emoji zijn nu gepresenteerd als kandidaten. Een volgende vergadering in september moet bepalen of de emoji daadwerkelijk worden doorgevoerd en volgend jaar op je smartphone verschijnen.

Ook al bezig met 2020

De organisatie is ook al bezig met mogelijke emoji voor 2020. Bij deze kandidaten zit een ninja, militaire helm, mammoet, dodo, toverstokje, zaag en schroevendraaier. In 2018 werden er onder andere mensen met rood haar, kale mensen, een bezem, cupcake en superheld toegevoegd.

emoji 2019

Nadruk op diversiteit

Emoji begonnen ooit simpel en universeel. Toen er echter realistisch ogende plaatjes werden toegevoegd, werd diversiteit belangrijker. Want waarom zou dat ene kleine poppetje bijvoorbeeld alleen een witte man zijn? “Ik vindt het jammer dat de emoji zo gedetailleerd worden”, vertelde emoji-expert Lilian Stolk toen Android Planet vorig jaar met haar sprak. “Als je ze met iets minder details maakt, zouden ze universeel zijn. Omdat emoji nu zoveel details hebben, komen er steeds meer wensen en eisen van de gebruikers en houdt het eigenlijk niet op met nieuwe symbolen.”

In juli is het Wereld Emoji Dag. Dit jaar hebben we Stolk weer gesproken over de huidige staat van emoji. Lees meer over onder andere Android-hamburgers en het zonderwoorden-boek.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu