De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Fairphone bevestigt: wij presenteren op 27 augustus een nieuwe smartphone

Rens Blom
7 augustus 2019, 17:21
2 min leestijd
Fairphone bevestigt: wij presenteren op 27 augustus een nieuwe smartphone

Het Nederlandse Fairphone presenteert op 27 augustus zijn derde smartphone. Meer details geeft de toestelfabrikant niet, maar online is wel een afbeelding verschenen die het ontwerp van de nieuwe Fairphone-smartphone zou prijsgeven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Fairphone-smartphone in de maak

In een uitnodiging aan internationale media, waaronder Android Planet, bevestigt Fairphone dat het op 27 augustus een nieuwe smartphone presenteert in Berlijn. Meer informatie ontbreekt vooralsnog.

De komst van een nieuwe smartphone komt niet uit de lucht vallen. Het meest recente model verscheen in 2015 en eind vorig jaar meldde het bedrijf dat het werkte aan een opvolger. Dit wordt de derde smartphone van het Nederlandse bedrijf, dat zo duurzaam mogelijke apparaten ontwikkelt die jarenlang mee moeten gaan.

‘Fairphone 3 heeft midrange processor’

Hoewel Fairphone geen details kwijt wil over zijn komende smartphone, zijn er via een drietal kanalen wat kenmerken naar buiten gekomen. Zo blijkt uit een publicatie van bluetoothkeuringsinstantie SIG dat de Nederlandse fabrikant de Fairphone 3 geregistreerd heeft. Vermoedelijk wordt dit de officiële naam van de smartphone.

Een gebruiker van het Tweakers-forum ontdekte bovendien dat een openbare test-app gebruikt is op een nieuw, onbekend Fairphone-apparaat. Volgens deze benchmark heeft de smartphone 4GB werkgeheugen. De snelheidsresultaten zijn vergelijkbaar met die van midrange toestellen als de Motorola One Vision, Sony Xperia 10 Plus en Nokia 7.1.

fairphone 2

Zo ziet de nieuwe Fairphone er mogelijk uit

Het derde lek is afkomstig van Evan Blass, beter bekend als @evleaks op Twitter. De doorgaans betrouwbare telecomjournalist heeft vrijwel gelijktijdig met de officiële uitnodiging van Fairphone een afbeelding gepubliceerd van wat hij de Fairphone 3 noemt.

Het toestel op de foto doet denken aan een bouwvakkerssmartphone, met grote randen boven en onder het display en een afneembare achterkant. Naast een camera, grote flitser en vingerafdrukscanner achterop zien we voorop een selfiecamera en luidspreker. De volumeknoppen en aan- en uitknop zitten op de linkerzijkant.

De verwijderbare achterkant betekent waarschijnlijk dat je – net als bij vorige modellen – allerlei onderdelen kunt vervangen. Op de Fairphone 2 zijn dat onder andere de accu, camera en het scherm.

Fairphone 3

Fairphone maakt duurzame smartphones

Het Nederlandse Fairphone maakt smartphones die zoveel mogelijk uit duurzaam gewonnen grondstoffen bestaan. De fabrikant zet zich ook in voor een eerlijk salaris voor de productiearbeiders en goede productieomstandigheden. Het eerste toestel kwam in 2013 uit en twee jaar later volgde de Fairphone 2. Beide modellen zijn deels modulair, wat betekent dat je bijvoorbeeld na een valpartij zelf het scherm kunt vervangen.

Fairphone ziet graag dat gebruikers vijf jaar met hun smartphone doen, vertelde de fabrikant eind vorig jaar in een interview met Android Planet.

Android Planet doet op 27 augustus vanuit Berlijn verslag van de presentatie van de nieuwe Fairphone-smartphone. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het toestel.

Lees het laatste nieuws over Fairphone

Bron afbeelding: @Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 3
Fairphone 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's