De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Eerste foto’s Nokia C1 met Android opgedoken’

Redactie
7 september 2015, 16:22
1 min leestijd
‘Eerste foto’s Nokia C1 met Android opgedoken’

Door de overname van Nokia’s smartphone-divisie door Microsoft mag het bedrijf pas eind 2016 weer smartphones maken. De Nokia C1 met Android is mogelijk het eerste nieuwe toestel van de Finse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Nokia C1 draait op Android 6.0 Marshmallow

Op gelekte  foto’s is het nieuwe design van  de Nokia-smartphone te zien, die vermoedelijk Nokia C1 heet. Het toestel zou beschikken over een 5 inch-scherm en een plastic of aluminium behuizing met afgeronde hoeken en het logo van Nokia. Standaard lijkt de C1 te draaien op een stockversie van  Android 6.0 Marshmallow.  De geruchten gingen al langer dat Nokia Android-telefoons zou gaan produceren, maar dit heeft het bedrijf zelf  nooit bevestigd.

foto's nokia c1

Eerdere geruchten gaven al aan dat de telefoon zou zijn uitgerust met een Intel Atom chipset, een werkgeheugen van 2GB, een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-camera aan de voorkant. In 2014 bracht  Nokia al een Android-tablet uit in de vorm van de Nokia N1. Die draait ook op een vrijwel stockversie van Googles besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: GSM Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia N1
Nokia N1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu