Nieuwe functies maken HTC Sense nog beter

Redactie
15 september 2010, 19:15
3 min leestijd
Nieuwe functies maken HTC Sense nog beter
htc-desire-hd

HTC toonde vandaag een nieuwe versie van HTC Sense tijdens het HTC Launch Event in Londen. Peter Chou, de bestuursvoorzitter van HTC, denkt dat de nieuwste versie zorgt voor een nog betere gebruikerservaring. Tijdens de presentatie demonstreerde John Wang, Chief Marketing Director van HTC, de nieuwste functies van HTC Sense. Deze functies zijn aanwezig op de Desire HD en Desire Z. Wij hebben de mogelijkheden even voor je opgesomd. Later vandaag weten we of de nieuwe HTC Sense binnenkort beschikbaar is voor oudere HTC-telefoons.

Ringtone
Stel, je ringtone gaat af in je handtas. Je haalt de telefoon uit de tas, maar het toestel blijft keihard loeien. Niet zo handig in een overvolle trein, want je kunt rekenen op een hoop boze blikken. De vernieuwde HTC Sense voelt wanneer je jouw telefoon beweegt. Wanneer je telefoon afgaat en je haalt het apparaat uit je broekzak of handtas, dan verlaagt het volume van de ringtone automatisch.

Lees verder na de advertentie.

htc sense 1

Telefoon beantwoorden
Wanneer je vriend Klaas je opbelt, dan zie je direct zijn laatste Facebook-update op het scherm. Zo kun je direct inhaken op een onderwerp dat hem bezighoudt. Stel, de update verraadt dat Klaas jarig is, dan kun je hem persoonlijk feliciteren.

Tien seconden
HTC beweert dat het vernieuwde Sense in tien seconden is opgestart. Dit is een stuk sneller dan de huidige versie van Sense.

Meerdere e-mailaccounts
Heb je verschillende e-mailaccounts? Met HTC Sense kun je alle e-mails bundelen in één inbox. Verschillende kleuren labels scheiden zakelijke mails en privémailtjes. Als je een e-mailtje opent, dan wordt het mailtje dynamisch geladen. Scroll naar onderen en meer tekst wordt gedownload.

htc sense 2

Google Maps
Ook in Google Maps zijn er een aantal vernieuwingen. Sta je op een kruising in een wildvreemde stad en weet je niet welke van de vier wegen de juiste is? Klik op het kompas en de kaart draait mee met jouw omgeving. Daarnaast zorgt HTC Sense voor een fijnere ervaring tijdens het scrollen op de landkaart. Omdat er een buffer is ingebouwd, worden kaarten vloeiender op het beeldscherm getoverd.

Navigatie
Op dit moment is het zo dat de navigatie wordt onderbroken als je een telefoontje krijgt. Misschien mis je hierdoor een afslag. Het nieuwe HTC Sense maakt het mogelijk om de telefoon op te nemen zonder de navigatie af te sluiten. Daarnaast is er een helicoptermodus, zodat je over de weg kunt vliegen. Zo zie je jouw af te leggen route vanuit de lucht.

htc sense cache

Een belangrijke verbetering is ook pre-caching van kaarten dankzij HTC Sense. Bij het rondbladeren op de kaart hoef je niet meer te wachten tot de kaarten zijn geladen. Door middel van caching staat de omliggende kaartmateriaal al in het geheugen van je toestel. HTC zei tijdens de persbijeenkomst dat je gratis stadskaarten kunt downloaden, maar dat navigeren en andere extra functies mogelijk geld gaan kosten. Een kompas zorgt ervoor dat je tijdens het wandelen met de kaart in de juiste richting loopt.

Videocontroller
Met de vernieuwde videocontroller is het mogelijk om HD-video’s naar een HD-televisie te verzenden.

HTCSense.com
Om HTC Sense nog persoonlijker te maken, introduceert HTC de website HTCSense.com (op het moment van schrijven nog niet bereikbaar). Hier kun je al je sms-berichten bekijken en zien waar jouw telefoon is. Ideaal als je je toestel kwijt bent. Daarnaast is het mogelijk om een telefoon op afstand te blokkeren en volledig te wissen om te voorkomen dat gevoelige informatie gestolen wordt. Heb je je telefoon thuis laten liggen? Via HTCSense.com kun je al je sms-berichten en inkomende oproepen doorsturen naar een ander telefoonnummer, zodat je niets mist.

Categorie: Fabrikanten
Thema: Google Maps
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's