De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store toont nieuwe functies van apps nu direct in updatescherm

Erwin Vogelaar
8 april 2018, 10:21
2 min leestijd
Play Store toont nieuwe functies van apps nu direct in updatescherm

De Play Store laat je nu makkelijker informatie over nieuwe functies van apps bekijken, direct in het updatescherm van de digitale winkel. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies van apps direct in updatescherm

Google maakt het makkelijker om te zien welke nieuwe functies je favoriete apps krijgen. Via een update van de Play Store staan beschrijvingen van app-updates nu namelijk direct in het updatescherm. Je hoeft enkel op een pijltje te drukken voor meer informatie.

Het updatescherm vind je door naar de Play Store te gaan, op het menu te drukken en vervolgens voor ‘Mijn apps en games’ te kiezen. In dit scherm zie je alle apps waar een update voor klaar staat. Voorheen moest je op de losse apps drukken om te zien wat de nieuwe functies zijn. Vanaf nu staat er een pijltje waar je op kunt drukken om direct in het updatescherm te zien wat er verandert. Hoe deze pijltjes eruit zien, zie je in onderstaande screenshot.

nieuwe functies play store

Deze ‘changelogs’ zijn de ene keer boeiender dan de andere keer. Apps zoals Facebook zeggen nooit wat er verandert, maar enkel dat de app constant wordt verbeterd. Maar zoals je op onderstaande screenshot ziet, legt Google heel duidelijk uit welke nieuwe functies een app krijgt.

Het kan overigens goed zijn dat je deze functie al langer hebt, omdat Google er al een tijdje mee experimenteert. De update wordt echter pas nu breed uitgerold.

nieuwe functies play store

Meer recente veranderingen in de Play Store

Recentelijk zijn er meer veranderingen doorgevoerd in de Play Store. Het is nu onder andere makkelijker te zien welke plek een app in een ranglijst heeft. Ook laten apps in de Play Store nu duidelijk zien wanneer ze oorspronkelijk zijn uitgebracht en heeft de browserversie een kleine redesign gekregen.

Lees meer over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu