‘Nieuwe hoesjes voor Samsung Galaxy S6 duiken op’

Gijs Ettes
9 februari 2015, 8:17
2 min leestijd
‘Nieuwe hoesjes voor Samsung Galaxy S6 duiken op’

Enkele dagen geleden verscheen een afbeelding waarop hoesjes voor de Samsung Galaxy S6 te zien waren. Nieuwe renders tonen hoesjes die misschien nóg steviger zijn en in diverse kleuren verkrijgbaar worden.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S6 hoesjes

Dat er Galaxy S6 hoesjes in ontwikkeling zijn, is natuurlijk alles behalve opmerkelijk. In aanloop naar de release van onaangekondigde smartphones duiken er regelmatig afbeeldingen van cases op die een indruk geven van hoe het uiteindelijke design van de apparaten wordt. Wat opvalt bij de render hieronder is dat de flitser en hartslagmeter – net als in eerder uitgelekte beelden – rechts naast de camera zijn te vinden. Bij de Galaxy S5 waren ze nog eronder geplaatst.

Galaxy S6 hoesjes

Voor de rest lijkt het design van het toestel in het hoesje nagenoeg gelijk aan dat van de S5, al zijn enkele sensoren verplaatst naar de linkerkant van de telefoonspeaker. De frontcamera heeft wel nog dezelfde positie.

Volgens de laatste berichten krijgt de S6 een dunnere behuizing van metaal en glas. Verwacht wordt dat de smartphone slechts  6,91 millimeter dik is en iets afgeronde hoeken krijgt,  net als de nieuwe iPhone van Apple. Omdat het toestel een unibodybehuizing krijgt, is de accu waarschijnlijk niet te verwijderen.  Dit heeft ook tot gevolg dat  de simkaartsleuf naar de zijkant is verplaatst.

Galaxy S6 hoesjes

Onthulling Galaxy S6

De onthulling van de Galaxy S6 vindt hoogstwaarschijnlijk  op 1 maart plaats, één dag voor de start van het Mobile World Congress. Samsung presenteert  tegelijkertijd mogelijk ook een Edge-variant met een scherm dat aan beide kanten iets afloopt.  Beide toestellen zijn voorzien van Samsungs energiezuinige Exynos octacore-processor en 3 of 4GB aan werkgeheugen.

De reguliere S6 gaat naar  verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt uitgebracht in vier verschillende kleuren. De prijs van de Edge-variant ligt waarschijnlijk zo`n 100 euro hoger. Wanneer de toestellen precies in ons land verkrijgbaar worden, is niet bekend.

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu