De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung kondigt nieuwe en betaalbare Gear VR aan

Wouter Nijsen
24 september 2015, 19:39
1 min leestijd
Samsung kondigt nieuwe en betaalbare Gear VR aan

Samsung heeft vanavond een nieuwe Gear VR aangekondigd. De vr-bril ondersteunt meerdere smartphones, is een stuk lichter en comfortabeler dan zijn voorganger en gaat  99,99 euro kosten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung komt met nieuwe Gear VR

De nieuwe Samsung Gear VR is in samenwerking met Oculus ontwikkeld en de opvolger van de Gear VR Innovator Edition. Deze vr-bril werd in maart onthuld en is specifiek gericht op de Galaxy S6 en S6 Edge. De nieuwe Gear VR werkt standaard met meerdere Galaxy-telefoons, zoals de Galaxy Note 5, Galaxy S6 (Edge) en Galaxy S6 Edge+.

nieuwe Gear VR

De nieuwe virtual reality-bril is volgens Samsung 22 procent lichter en comfortabeler en is voorzien van een verbeterde touchpad aan de zijkant. Het  touchpad wordt gebruikt om content voor de vr-bril te selecteren, zoals films en games. Een voorbeeld van zo’n  game is Land`s End, dat eind oktober verschijnt en wordt gemaakt door de makers van Monument Valley. Het spel is specifiek gericht op de Samsung Gear VR. Daarnaast heeft  de nieuwe vr-bril standaard ondersteuning voor applicaties  als Netflix en Twitch.

Release en prijs

De nieuwe Gear VR is vanaf medio november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99,99 euro. Daarmee is de nieuwe vr-bril aanzienlijk goedkoper dan zijn voorganger, die met een prijs van 199 dollar op de markt werd gebracht. Wat de precieze releasedatum van de nieuwe Gear VR in de Benelux is, is niet bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's