De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Glass is terug, maar nu voor de zakelijke markt

Thomas Haenen
18 juli 2017, 15:02
2 min leestijd
Google Glass is terug, maar nu voor de zakelijke markt

De Google Glass maakt een comeback. Het bedrijf lanceert een nieuwe versie van de slimme bril, die voornamelijk is gericht op bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google Glass voor bedrijven

Het is alweer een aantal jaren geleden dat we iets van het Google Glass-project hebben gehoord. X, een onderdeel van Alphabet en Google dat zich richt op experimentele producten, heeft echter hard gewerkt aan een nieuwe versie. De verbeterde Google Glass is gericht op bedrijven, en is per direct verkrijgbaar voor de zakelijke markt. Goedkoop is Google Glass voorlopig niet: bedrijven betalen zo’n 1300 tot 1500 dollar voor de nieuwe bril.

Nieuwe Google Glass

Grote bedrijven als Boeing, Volkswagen en DHL hebben de verbeterde versie al mogen testen. Medewerkers van DHL gebruiken de bril onder andere om instructies te lezen terwijl ze ander werk doen. Magazijnmedewerkers zien boven elk pakket automatisch staan op welke pallet het hoort.

Google heeft verschillende aanpassingen gemaakt om Glass geschikt te maken voor een nieuwe groep gebruikers. Zo kun je de lens nu vastmaken aan (veiligheids)brillen, zodat hij ook in gevaarlijke situaties kan worden gebruikt. Ook is de camera verbeterd, de wifi sneller en gaat de accu langer mee. Voorop zit nu een klein rood lichtje dat aangeeft wanneer Glass actief is, om privacybezwaren tegemoet te komen.

Comeback voor Google Glass

Er zijn geen plannen om een nieuwe consumentenversie van Google Glass te maken. In 2014 was Android Planet de eerste Nederlandse site die een prototype van de bril kon testen. “Het meest interessante aan Glass is de ethische vraagstukken die nieuwe technologische ontwikkelingen oproepen,” schreven we toen al in onze Google Glass review.

Hoewel de bril een fascinerende visie voor de toekomst bood, vroegen we ons toen al af of Glass interessant was voor de consument. Google zelf leek daar ook niet direct in te geloven, want na het verschijnen van het prototype werd het al snel stil. Er doken beelden op van nieuwe versies, al zoemden geruchten over een zakelijke variant al een aantal jaren rond. Google lijkt het met deze laatste variant nu opnieuw te proberen.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu