‘Nieuwe versie Google Glass verschijnt binnenkort’

Gijs Ettes
24 april 2015, 17:07
1 min leestijd
‘Nieuwe versie Google Glass verschijnt binnenkort’

Een nieuwe versie van Google Glass komt ‘binnenkort’ uit, zo laat ceo Massimo Vian van het Italiaanse brillenmerk Luxottica weten. Luxottica werkt samen met Google aan de ontwikkeling van de  nieuwe Glass.

Lees verder na de advertentie.

Wordt de nieuwe Google Glass mooier?

nieuwe google glass

Vian heeft het team ontmoet dat de nieuwe Google Glass ontwikkeld, maar kan nog niet zeggen wanneer de wearable precies gelanceerd zal worden. Tijdens een aandeelhoudersvergadering geeft de ceo van Luxottica wel aan dat de nieuwe Glass eraan zit te komen.

Medio januari maakte Google bekend dat het Explorer-programma en de verkoop van de huidige versie van Glass werden stopgezet. Niettemin heeft de zoekgigant grote plannen met de slimme bril. De Glass-divisie binnen het geheimzinnige onderzoekslaboratorium Google X is inmiddels gepromoveerd tot een nieuwe `echte` Google-divisie, onder leiding van Tony Fadell, voorheen ceo van Nest.

Veel over de nieuwe Google Glass  is nog niet bekend, al is de verwachting dat de bril een betere accuduur, krachtigere hardware en een fraaier design krijgt. Voor dat laatste werkt Google dus samen met Luxottica, het bedrijf achter onder meer Ray-Ban en Oakley. Wil Glass als consumentenproduct slagen, dan moet Google eerst aan de slag met het design.

Luxottica werkt overigens ook met Intel aan een slimme bril. Die moet begin 2016 verschijnen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu