Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google werkt aan nieuwe en verbeterde Google Home’

Wouter Nijsen
16 juni 2020, 10:33
2 min leestijd
‘Google werkt aan nieuwe en verbeterde Google Home’

Als we een nieuw gerucht mogen geloven, werkt Google aan een opvolger van de Google Home. De slimme speaker zou betere drivers krijgen, waardoor de geluidskwaliteit wordt verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Google Home op komst’

Volgens de doorgaans betrouwbare website 9to5Google werkt Google aan een nieuwe slimme speaker, met de codenaam ‘prince’. Het zou gaan om een nieuwe Google Home, die wel onder de Nest-merknaam moet verschijnen en weer wordt verbeterd. Het apparaat zou te vergelijken zijn met de Sonos One en voorzien zijn van grotere drivers, waardoor de geluidskwaliteit beter moet zijn dan bij de originele Google Home.

Google Home-release Nederland

De website zegt dat de nieuwe Google Home wat geluid betreft tussen de originele Google Home en duurdere Google Home Max in zit. Daarnaast wordt verwacht dat de nieuwe slimmer speaker opnieuw geen schermpje heeft, maar uiteraard wel nauw samenwerkt met de Google Assistent. Dat betekent dat je de Assistent op de slimme speaker kunt vragen om muziek af te spelen, het weerbericht te geven of andere informatie op te zoeken.

Meer Google-producten in 2020

Het is onduidelijk hoe de opvolger van de Google Home precies gaat heten en wanneer ‘ie wordt aangekondigd en uitgebracht. Mogelijk verschijnt de slimme speaker later dit jaar, als Google ook andere hardware-aankondigingen doet. Het bedrijf werkt naar verluidt al een tijdje aan de Pixel 4a, die de Pixel 3a moet opvolgen. Dit toestel heeft een nieuw design, betere camera’s en snelle hardware dan zijn voorganger.

Ook wachten we al langere tijd op de Chromecast 2020, waar de afgelopen weken meerdere geruchten over zijn verschenen. Zo zou de nieuwe hdmi-dongle een ander ontwerp krijgen, op Android TV draaien en beschikken over een afstandsbediening, waardoor je makkelijker films en series kunt afspelen en pauzeren.

Op de hoogte blijven van de nieuwe Google Home en andere apparaten? Houd dan onze site in de gaten, download de gratis Android Planet-app voor je smartphone of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu