Download: nieuwe Google Play heeft meer Material Design-elementen

Gijs Ettes
10 oktober 2014, 9:12
2 min leestijd
Download: nieuwe Google Play heeft meer Material Design-elementen
nieuwe Google Play

Google is gestart met het pushen van Google Play update 5.0.31 die een aantal kleine veranderingen introduceert. Eerder maakten we al kennis met het Android L-design van Google Play en in de nieuwe versie zijn nog meer Material Design-elementen te vinden. Wat direct opvalt nadat je de update hebt geïnstalleerd, is dat Google Play een nieuw pictogram heeft gekregen. Deze is nu grijs in plaats van wit en is voorzien van een vouw in het midden.

De Google Play update zorgt er ook voor dat je bij vernieuwde apps sneller ziet wat er is veranderd of verbeterd. Het kopje en de tekst onder ‘Wat is er nieuw’ staan nu namelijk in een groen veld. Verder is de widget voor app-suggesties voorzien van nieuwe iconen en hetzelfde geldt voor het  notificatie-icoon dat Google Play toont als je een app  hebt gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Google Play

De Google Play update brengt dus vooral subtiele verbeteringen met zich mee, al is de download met 9MB groter dan eerdere versies. Gebruikers die de developer preview van Android L draaien, ervaren mogelijk problemen met de nieuwe app. Houd daar dus rekening mee als je niet gebruikmaakt van een officiële Android-versie.

Het apk-bestand voor de nieuwe Google Play is via deze link te downloaden. Het bestand is veilig om te installeren en niet aangepast. Check ook onze handleiding Android APK bestanden installeren.

‘Google Play gaat proefversies apps aanbieden’

nieuwe Google Play

Naar verluidt biedt Google Play Android-gebruikers binnenkort speciale proefversies van apps aan. Deze beperkte versies laten je een app uitproberen voordat je beslist om hem  daadwerkelijk te kopen. Dit zou niet alleen moeten leiden tot meer downloads binnen Google Play, maar ook tot meer keuze voor de Android-gebruiker. Zij krijgen immers de kans om veel apps te testen en, indien deze bevalt, te kopen.

Waarschijnlijk kun je alleen de belangrijkste functie van een app proberen. Op dit moment bieden veel ontwikkelaars al een gratis versie van hun betaalde app aan, die uiteindelijk door de proefversie zou kunnen worden vervangen.

Het laatste nieuws over Google Play

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu