Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google’s vier aankondigingen uitgelekt: Google Home Mini, Pixelbook en meer

Thomas Haenen
20 september 2017, 9:31
2 min leestijd
Google’s vier aankondigingen uitgelekt: Google Home Mini, Pixelbook en meer

Google presenteert volgende maand een nieuwe laptop, een compacte Google Home en meer. Details van deze nieuwe Google-producten zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google-producten uitgelekt

Op woensdagavond 4 oktober vindt ‘Made by Google’ plaats, een evenement waar het bedrijf verschillende nieuwe hardwareproducten aankondigt. Hoewel Google zelf de kaken stijf op elkaar houdt, zijn een groot aantal details uitgelekt. Droid-Life heeft nu vier van de geplande aankondigingen weten te bemachtigen.

Google Home Mini

De Google Home krijgt een kleiner broertje. Het bedrijf kondigt volgende maand de Google Home Mini aan, een kleine speaker in hockeypuck-vorm met stoffen bekleding. Waar je voor het grote model zo’n 100 dollar betaalt, moet de Mini slechts 50 dollar gaan kosten. De speaker wordt daardoor waarschijnlijk minder goed, maar je kunt nog steeds vragen stellen en opdrachten geven aan de Google Assistant.

Onduidelijk is nog of de Google Home Mini in Nederland verschijnt. De oorspronkelijke stemgestuurde speaker is inmiddels in verschillende buurlanden verkrijgbaar, waaronder Duitsland en Engeland. Omdat Nederlands niet ondersteund wordt door de Assistant vallen wij vooralsnog buiten de boot. Nu er aan een Nederlandse Google Assistant wordt gewerkt laat Home hopelijk niet lang meer op zich wachten.

Pixelbook & Pen

Ook krijgt de Chromebook Pixel eindelijk een opvolger. Het apparaat wordt de Pixelbook genoemd, en is een combinatie tussen een tablet en laptop. Klap het scherm de ene kant op om hem enkel als touchscreen gebruiken, of klap de andere kant op en tik op het toetsenbord. Ook brengt Google zijn eigen stylus uit, de Pixelbook Pen, die drukgevoelig is en dus heel accuraat je tekeningen en schetsen kan registreren.

Specificaties van de Pixelbook ontbreken nog; we weten enkel dat het een behoorlijk duur apparaat gaat worden. Het instapmodel, met 128GB opslagruimte, kost je 1199 dollar. Voor 256GB betaal je 1399 dollar, en een Pixelbook met 512GB opslagruimte kost zelfs 1749 dollar. Voor de Pixelbook Pen betaal je nog eens 99 dollar extra.

Daydream View

Google’s virtual reality-headsets krijgen tot slot nog een kleine upgrade, al blijven de precieze verbeteringen onduidelijk. De Daydream View ziet er iets mooier uit en is nu verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder zwart en roze. Wel wordt het apparaat ook iets duurder: 99 in plaats van 79 dollar. Dat suggereert verbeteringen aan de hardware, maar die blijven voorlopig nog even in nevelen gehuld.

Daydream wordt inmiddels ondersteund door verschillende populaire Android-smartphones, waaronder de Galaxy S8. Ook groeit het aantal virtual reality-apps gestaag. De nieuwe headsets laten zien dat Google niet alleen in augmented reality investeert met ARCore, maar ook op vr blijft inzetten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu