De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hier worden deze zomer nieuwe Google Street View-foto’s gemaakt in Nederland

Thomas Haenen
8 maart 2019, 11:22
2 min leestijd
Hier worden deze zomer nieuwe Google Street View-foto’s gemaakt in Nederland

De auto’s die foto’s maken voor Google Street View rijden de komende maanden weer rond in Nederland. Ontdek welke plaatsen de auto allemaal aandoet, zodat jouw huis er straks mooi op staat.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google Street View-foto’s: dit is de planning

Met Google Street View kun je inmiddels vrijwel heel Nederland verkennen. Maar omdat ons land continu verandert, moet Google regelmatig op pad om foto’s bij te werken. Ieder jaar leggen de Street View-auto’s daarom duizenden kilometers af om een compleet en up-to-date beeld van het land bij te houden. Ook in 2019 zullen ze weer van maart tot en met augustus onderweg zijn, zo heeft Google laten weten.

Nieuwe Google Street View-foto's

Het zoekbedrijf heeft tevens een lijst vrijgegeven van alle plaatsen waar deze zomer de Google Street View-auto’s rondrijden. Ze gaan het hele land af, met geplande bezoeken van Leeuwarden tot Maastricht. Vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant worden veel steden bezocht. Ook kleinere plaatsen als Hardenberg, Zierikzee en Assen staan op de planning. De volledige lijst vindt je op Googles site.

Ook Street View in je dorp

Staat jouw dorp er niet tussen? Niet getreurd – Google zegt dat “onder een bepaalde plaatsnaam op de lijst ook nabij gelegen kleinere plaatsen kunnen vallen”. Als de Street View-auto’s straks Eindhoven en Arnhem aandoen, is de kans groot dat de auto ook even langs Son en Breugel en Duiven rijdt.

Wil je voor eeuwig je virtuele zelf vastleggen in een Google Street View-foto? Dan zul je geluk moeten hebben. Google geeft namelijk geen precieze data voor waar de auto wanneer rond rijdt. Het zoekbedrijf zegt enkel dat de auto’s van maart tot en met augustus rondrijden, maar preciezer dan dat wordt het niet. Nadat de foto’s gemaakt zijn, vind je ze waarschijnlijk enkele weken tot maanden later in de Google Maps-app op je smartphone.

Lees meer nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu