Nieuwe budgettablet van HP stilletjes gelanceerd in Europa

HP budgettabletHP is aan de weg aan het timmeren op de Europese tabletmarkt. Naast de Slate7 Extreme, Slate8 Pro en Slate10 HD heeft de fabrikant ook de HP 8 1401 gelanceerd, een budgettablet met een adviesprijs van 159 euro. Of het apparaat net als de Slate6 en Slate7 VoiceTabs ook in Nederland en België wordt uitgebracht, is vooralsnog niet bekend.

De spierwitte HP 8 heeft qua formaat veel weg van de iPad Mini. Het display, dat 7,85 inch meet, heeft dezelfde beeldverhouding en resolutie als de eerste iPad Mini (1024 bij 768 pixels). Aan de overige specificaties is duidelijk te zien dat het een budgettablet betreft. Zo is er een goedkope 1,5GHz-quadcore-processor (Allwinner A31s) aan boord en 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen van de HP budgettablet is met 16GB gelukkig wel ruim en uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verder heeft de HP budgettablet twee camera’s met 2 en 0,3 megapixels en een 3800 mAh-accu die garantstaat voor 7 uur gemiddeld gebruik. Het apparaat draait uit de doos op Android 4.2.2 (Jelly Bean), meet 200,3 bij 136,3 bij 7,95 millimeter en weegt 313 gram.

Consumenten die de dunne tablet kopen, krijgen daarnaast 25GB aan cloudopslag via Box. Die geldt ‘levenslang’; een fijne extra dus.

-> Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android tablet apps

Het laatste HP nieuws op een rijtje

Hieronder lees je de meest recente nieuwsberichten met betrekking tot HP, een van de grootste technologiebedrijven in de VS.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.