Waarom HTC hapert: geen nieuw toptoestel in eerste helft 2019

Thomas Haenen
19 december 2018, 14:41
2 min leestijd
Waarom HTC hapert: geen nieuw toptoestel in eerste helft 2019

We hoeven voorlopig geen nieuw toptoestel van HTC te verwachten. Na tegenvallende verkopen in 2018 houdt de fabrikant het voorlopig nog even bij de HTC U12 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Minder nieuwe HTC-smartphones in 2019

Terwijl bijna alle grote fabrikanten begin 2019 met nieuwe smartphones komen, trapt HTC op de rem. Volgens Darren Chen, hoofd van HTC Taiwan, zijn er geen directe plannen voor een opvolger van de HTC U12 Plus. In de eerste helft van 2019 wordt er geen nieuw vlaggenschip uitgebracht, maar de levensduur van het huidige toptoestel wat verder opgerekt.

Volgens de HTC-topman is de U12 Plus nog steeds goed genoeg voor de meeste consumenten. Waarschijnlijk heeft het echter vooral te maken met de teruglopende verkopen van het bedrijf. HTC kampt al jaren met verliezen, en het ontwikkelen van nieuwe smartphones kost veel geld. Door de U12 Plus langer te verkopen, hoopt het bedrijf die ontwikkelkosten te beperken.

Nieuwe HTC-smartphones

In plaats van een nieuw vlaggenschip, ligt de focus de komende maanden op goedkopere smartphones als de HTC Desire 12s. Ook heeft het bedrijf hoge verwachtingen van de HTC Exodus 1, een blockchainsmartphone voor cryptofanaten. Ook suggereert Chen dat we in de tweede helft van 2019 misschien wel weer een nieuw toptoestel kunnen verwachten.

HTC: verloren succesverhaal aan de rand van de afgrond

In de eerste jaren van Android had HTC nog veel succes. Het bedrijf wist opvallende, krachtige smartphones neer te zetten en stond op gelijke voet met concurrenten als Samsung en LG. HTC had toen een marktaandeel van bijna tien procent op de mobiele markt. Inmiddels is er van dat succes echter nog maar weinig over: het marktaandeel was afgelopen jaar minder dan 1 procent.

HTC heeft dan ook een bijzonder slecht jaar achter de rug. Eind 2017 werd bekend dat Google een groot deel van HTC’s research & development-afdeling overneemt. HTC kreeg voor die overname één miljard dollar, en heeft bovendien minder werknemers om te betalen. Het mocht niet baten: HTC draaide afgelopen kwartaal nog steeds een verlies van 73 miljoen euro op een omzet van 108 miljoen euro. Dat is bovendien fors lager dan de omzet van 397 miljoen euro die HTC een jaar geleden nog wist te behalen. Het is nog maar de vraag of HTC het tij komend jaar wel weet te keren.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu