Nieuwe Huawei-smartphone wordt op 7 mei gepresenteerd
Gijs Ettes

Huawei-smartphoneOp 7 mei aanstaande zal op een evenement in Parijs de nieuwe Huawei-smartphone worden onthuld. Dat heeft de Chinese fabrikant bekendgemaakt in een persuitnodiging. Mogelijk gaat het om de Huawei Ascend P7, de opvolger van de populaire Ascend P6 die het vorig jaar – ook in de Benelux – prima deed. Dat is mede te danken aan het dunne design en het bescheiden prijskaartje van de smartphone. De P7 wordt waarschijnlijk ook weer een betaalbare smartphone met high-end specificaties.

Bij verschijning draait de P7 waarschijnlijk op Android 4.4.2 (KitKat) en Huawei’s Emotion UI 2.3. Naar verluidt is de Huawei Ascend P7 verder voorzien van een 5 inch full-hd-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, Huawei’s eigen quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-camera aan de voorzijde om je selfies ook in hoge kwaliteit te schieten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ascend P7 Huawei-smartphoneVerder zou er 16GB aan opslagruimte beschikbaar zijn dat middels een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. De accu van 2470 mAh zou genoeg moeten zijn om de dag mee door te komen, maar het toestel zal geen beestachtige accuduur hebben – een eigenschap waar Huawei’s smartphones normaliter wel over beschikken.

Het laatste Huawei Ascend P7 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.