De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuwe smartwatches met Android Wear laten zich zien

Gijs Ettes
25 maart 2014, 12:35
2 min leestijd
Nieuwe smartwatches met Android Wear laten zich zien
moto_360_alternate_face

De LG G Watch is één van de twee smartwatches met Android Wear die we later dit jaar tegemoet kunnen zien. Uit een nieuwe LG G Watch foto blijkt wederom dat het slimme horloge een rechthoekig en minimalistisch design heeft. De smartwatch moet daardoor niet al teveel opvallen, maar toch de functionaliteit bieden die we van apparaten met Android Wear mogen verwachten. Persoonlijk geven we de voorkeur aan het ronde uurwerk van de Motorola Moto 360, dat wat meer oogt als een traditioneel horloge. Nieuw beeldmateriaal van Motorola toont nogmaals het gelikte ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Voor ieder wat wils, moet Google gedacht hebben. De zoekgigant helpt Motorola en LG met de ontwikkeling van de nieuwe smartwatches, die qua functionaliteit niet zullen afwijken. Beide draaien op Android Wear, het nieuwe besturingssysteem voor wearables dat is gebaseerd op Android. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zien. Ook ontvang je meldingen en kun je de smartwatch met spraakcommando’s bedienen.

LG G Watch foto

De LG G Watch  kan net als de Moto 360 meer dan alleen de tijd tonen. Hij geeft bijvoorbeeld meldingen voor inkomende mails en telefoongesprekken weer, maar laat je ook je agenda raadplegen, direct vanaf je pols. LG heeft gekozen voor een minder klassiek design dat rechthoekig is en futuristisch oogt. Het kleine display van de LG G Watch (1,65 inch, 240 bij 240 pixels) kan gebruikt worden om de smartwatch te bedienen, maar je kunt het apparaatje ook stemcommando’s geven middels ‘Ok, Google’. Vervolgens kun je allerhande vragen stellen om snel de gewenste informatie te krijgen.

Hieronder kun je de nieuwe Moto 360 foto’s bekijken. Voor meer informatie over de specificaties en verkrijgbaarheid van de smartwatch kun je de Motorola Moto 360-toestelpagina raadplegen.

Motorola Moto 360

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Het laatste nieuws over LG

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch
LG G Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu