Opfrisbeurt voor Motorola Moto G: groter scherm en betere camera’s

nieuwe Moto GMotorola heeft vandaag de nieuwe Moto G  officieel onthuld. De afgelopen weken gingen al langer geruchten dat het bedrijf een opvolger voor de uitstekende Moto G spoedig zou aankondigen. Zijn opvolger heeft dezelfde naam, maar is wel voorzien van een  groter 5 inch-scherm (720p). Voor de rest is de hardware grotendeels hetzelfde. Zo is er wederom een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en 1GB aan werkgeheugen aan boord. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB of 16GB en is uitbreidbaar.

De randen rondom het scherm zijn bij de Moto G slanker, waardoor het formaat – ondanks het grotere scherm – niet enorm is toegenomen. Standaard beschikt de smartphone over 3G-ondersteuning en de camera’s hebben een kleine update gekregen. Aan de achterkant is een 8 megapixel-camera te vinden en aan de voorkant een 2 megapixel-frontcamera voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies. Uit de doos draait de telefoon op een vrijwel stockversie van Android 4.4.4 (KitKat), al wordt het toestel waarschijnlijk in de periode na de release van de nodige updates voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de nieuwe Moto G in actie

In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de nieuwe Moto G over frontspeakers die voor beter geluid moeten zorgen. Het toestel meet 141,5 x 70,7 x 11 millimeter, weegt 149 gram en zal ook in een dualsim-variant verschijnen. In de video hieronder kun je hem in actie zien.

https://www.youtube.com/watch?v=D–bEp8i_tc

De beste Motorola Moto G aanbiedingen

Net als de eerste Moto G krijgt het nieuwe toestel een prijskaartje van 180 dollar. Wat de prijs in euro wordt en wanneer de nieuwe Moto G in ons land te koop is, zal op een later moment bekend worden.

Hieronder kun je alvast de beste Moto G aanbiedingen van dit moment bekijken. Deze worden dagelijks bijgewerkt.

Het laatste Motorola-nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Motorola. Op zoek naar een vergelijkbaar model? Kijk dan in het overzicht met Motorola Android Smartphones.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.