Lenovo: ‘minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar voor Moto Z’

Rick van der Veer
5 december 2016, 10:40
2 min leestijd
Lenovo: ‘minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar voor Moto Z’

Lenovo heeft toegezegd minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar te gaan uitbrengen voor de Moto Z-serie. Het bedrijf wil meer modulaire accessoires uit gaan brengen in samenwerking met andere bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MotoMods

De directeur van Lenovo’s ModoMods-divisie heeft beloofd om nieuwe MotoMods uit te gaan brengen voor de Moto Z-serie. Volgens John Touvannas komen er aankomend jaar maar liefst 12 nieuwe Mods uit. Deze Mods zouden niet alleen uit Lenovo’s eigen stal komen, maar ook in samenwerking met andere bedrijven gemaakt worden.

Lenovo heeft daarnaast in samenwerking met crowdfundingplatform IndieGoGo een wedstrijd voor Mods opgezet. Deelnemers kunnen ideeën insturen voor Mods, waarbij ontwikkelaars met de beste suggesties een Moto Z krijgen om hun idee uit te voeren. De allerbeste ideeën krijgen zelfs rechtstreeks financiering van Lenovo om hun Mod te bouwen.

Moto Z Play preview

Momenteel zijn er maar een klein aantal MotoMods beschikbaar voor de modulaire Moto Z. In samenwerking met het bedrijf Hasselblad heeft Lenovo een cameramodule ontwikkeld die optische zoom aan je toestel toevoegt, terwijl de audiofirma JBL een luidspreker voor het toestel maakt. Lenovo maakt zelf een miniprojector voor het toestel die je foto’s en video’s op de muur laat projecteren. Andere Mods voegen meer bescherming of een grotere accu toe aan de smartphone. Vorige week liet het bedrijf nog weten een MotoMod met Project Tango-ondersteuning in ontwikkeling te hebben.

MotoMods in 2017

Het feit dat Lenovo zo sterk inzet op MotoMods terwijl alleen de Moto Z-serie ze kan gebruiken is opvallend. Volgend jaar zal de opvolger van dit toestel op de markt komen en als het ontwerp radicaal verschilt, werken huidige Mods niet meer op die smartphone. Het lijkt er dus op dat de Moto Z van 2017 ook met MotoMods gaat werken. Zelf zegt Lenovo dat de MotoMods van vandaag ontworpen zijn om met toekomstige generaties van de Moto Z-serie te werken. Wat dat precies in zal houden voor het ontwerp van de Moto Z van 2017 is nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu