‘Google Home Hub verdwijnt, krijgt binnenkort nieuwe naam’

Thomas Haenen
16 april 2019, 16:55
2 min leestijd
‘Google Home Hub verdwijnt, krijgt binnenkort nieuwe naam’

Binnenkort krijgt de Google Home Hub een nieuwe naam, zo melden bronnen. Het toestel krijgt een nieuwe introductie als de Nest Hub, waarschijnlijk volgende maand al.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe naam Google Home Hub bekend

De Google Home Hub blijft bestaan, maar krijgt mogelijk een nieuwe naam, zo meldt 9to5Google. Het zoekbedrijf overweegt het slimme scherm opnieuw te introduceren als de ‘Google Nest Hub’. Volgens de site wordt de naamswijziging begin mei bevestigd, als Google ook de ‘Nest Hub Max’ toont. De eerste details daarover lekten onlangs al uit.

De Nest Hub Max is waarschijnlijk uitgerust met een groter 10 inch-scherm. Bovendien heeft hij een ingebouwde Nest-camera. Die kan als beveiligingscamera functioneren, maar ook voor videogesprekken. De huidige Home Hub heeft slechts een 7 inch-scherm en mist een camera. In de Verenigde Staten wordt de Home Hub verkocht voor een adviesprijs van 149 dollar.

Nieuwe naam Google Home Hub

Nest werd in 2014 overgenomen door Google en specialiseert zich in slimme apparaten voor het huis. Zo maakt het bedrijf al slimme rookmelders en thermostaten. Door de Nest-naam ook voor de slimme schermen te gebruiken, hoopt Google waarschijnlijk te benadrukken dat de Nest Hub gecombineerd kan worden met meer producten.

De gewone Google Home, die niet over een scherm beschikt, lijkt zijn naam wel te behouden. Ook de Home Mini en Home Max krijgen geen Nest in de naam.

Google Home Hub release in Nederland onzeker

De nieuwe naam is mogelijk één van de redenen waarom het slimme scherm tot nu toe slechts in een klein aantal landen beschikbaar is. De Google Home Hub wordt op dit moment alleen verkocht in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, terwijl de gewone Home inmiddels in steeds meer landen verkrijgbaar is. Zowel de Home als Home Mini zijn sinds eind 2018 in Nederland te koop. Plannen voor een bredere release van de Home Hub heeft Google nog steeds niet gedeeld.

Begin mei horen we waarschijnlijk meer, tijdens Google I/O. Dat is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de zoekgigant. Daar presenteert het bedrijf zijn plannen op hard- en softwaregebied voor de komende maanden en jaren. Dinsdag 7 mei om 19:00 uur begint de conferentie met een keynote, waar mogelijk de nieuwe Nest-reeks wordt gepresenteerd, samen met de langverwachte Google Pixel 3a. Ook Android QGoogle Stadia en andere apps en diensten krijgen we daar te zien.

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu