‘LG Nexus 5 (2015) verschijnt eind september’

Wouter Nijsen
28 augustus 2015, 12:57
1 min leestijd
‘LG Nexus 5 (2015) verschijnt eind september’

De Nexus 5 (2015) van LG is volgens een nieuw gerucht vanaf volgende maand beschikbaar. Het toestel zou op  29 september in de Google Store verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Nexus 5 release op 29 september’

Dat meldt althans het Zuid-Koreaanse MK Post op basis van een anonieme bron. De smartphone zou eerst in de Google Store verkrijgbaar worden, maar de bron weet niet of het hierbij gaat om een internationale release. Ook is het nog onduidelijk of de Nexus-smartphone van Huawei, waar al geruime tijd geruchten over gaan, op hetzelfde moment verschijnt.

Google brengt nieuwe Nexus-toestellen veelal rond oktober uit, waardoor een release op 29 september niet onlogisch klinkt. Het is verder aannemelijk dat het bedrijf  rond dezelfde tijd  Android 6.0 Marshmallow en betaalplatform Android Pay lanceert. De nieuwe Nexus 5 draait hoogstwaarschijnlijk  standaard op Marshmallow.

Wat we weten over de Nexus 5 (2015)

Eerder deze week werd meer duidelijk over de specificaties van de nieuwe Nexus 5. Op het Chinese sociale netwerk Weibo dook namelijk een kaart op waarop te lezen is  dat de Nexus 5 (2015) voorzien is van een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de originele Nexus 5, die het met een full-hd-scherm doet.

Nexus 5 (2015) specs

Daarnaast is de verwachting dat het nieuwe Nexus-toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 808-chip en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. Foto`s zouden geschoten worden door een 13 megapixel-camera, die gebruikmaakt van de IMX 278-sensor van Sony. Deze is ook terug te vinden in de Huawei P8. Ook wordt er gesproken over een 2700 mAh-accu.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: MK Post
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu