‘Nieuwe Nexus 7 krijgt full-hd-scherm, vanaf zomer in de winkels’
Redactie

nieuwe Nexus 7De nieuwe Nexus 7-tablet (lees ook onze review van de Nexus 7) van Asus en Google krijgt een full-hd-scherm en is vanaf deze zomer beschikbaar. De tablet, die vorig jaar voor een opschudding in de tabletwereld zorgde waardoor 7 inch-tablets erg populair werd, wordt in partijen naar de retailers verscheept, en de eerste partij is al verzonden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat meldt Digitimes die met bronnen binnen de toeleveringsketen van Google en Asus hebben gesproken. Het schermpaneel wordt door AU Optronics fabriceerd, een bedrijf dat ook al aan de schermen van de iPad mini werkt.

Het scherm zou een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben en van de low-temperature polysilicon (LTPS)-technologie gebruikmaken. Door deze technologie zou het scherm, ondanks de verhoging in pixels, eenzelfde stroomverbruik hebben als de huidige Nexus 7 die onder andere vanwege zijn batterijduur werd geprezen.

De tweede generatie Nexus 7 is volgens diezelfde bronnen vanaf de zomer te verkrijgen. De maand juli wordt specifiek als releasedatum genoemd. Het is mogelijk dat Asus en Google de tablet met een persevenement nog officieel gaan aankondigen. Een prijs is nog niet bekend. De vorige Nexus 7-tablet werd vanaf 200 euro verkocht.