De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe Nexus 7 krijgt full-hd-scherm, vanaf zomer in de winkels’

Redactie
25 mei 2013, 12:04
1 min leestijd
‘Nieuwe Nexus 7 krijgt full-hd-scherm, vanaf zomer in de winkels’
nieuwe Nexus 7

De nieuwe Nexus 7-tablet (lees ook onze review van de Nexus 7) van Asus en Google krijgt een full-hd-scherm en is vanaf deze zomer beschikbaar. De tablet, die vorig jaar voor een opschudding in de tabletwereld zorgde waardoor 7 inch-tablets erg populair werd, wordt in partijen naar de retailers verscheept, en de eerste partij is al verzonden.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Digitimes die met bronnen binnen de toeleveringsketen van Google en Asus hebben gesproken. Het schermpaneel wordt door AU Optronics fabriceerd, een bedrijf dat ook al aan de schermen van de iPad mini werkt.

Het scherm zou een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben en van de low-temperature polysilicon (LTPS)-technologie gebruikmaken. Door deze technologie zou het scherm, ondanks de verhoging in pixels, eenzelfde stroomverbruik hebben als de huidige Nexus 7 die onder andere vanwege zijn batterijduur werd geprezen.

De tweede generatie Nexus 7 is volgens diezelfde bronnen vanaf de zomer te verkrijgen. De maand juli wordt specifiek als releasedatum genoemd. Het is mogelijk dat Asus en Google de tablet met een persevenement nog officieel gaan aankondigen. Een prijs is nog niet bekend. De vorige Nexus 7-tablet werd vanaf 200 euro verkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu