De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`Nexus-toestellen van HTC krijgen nieuwe en snellere processor‘

Thomas Haenen
12 juli 2016, 12:01
2 min leestijd
`Nexus-toestellen van HTC krijgen nieuwe en snellere processor‘

De Nexus Sailfish en Marlin worden waarschijnlijk uitgerust met de Snapdragon 821, een vannacht door Qualcomm gepresenteerde chipset. Daarmee behoren ze waarschijnlijk tot de eerste smartphones met deze chipset.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nexus-chipset

Naar alle waarschijnlijkheid zijn beide Nexus-telefoons uitgerust met een Snapdragon 821, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Android Police. De Snapdragon 821 is de nieuwste en krachtigste chipset van Qualcomm, het bedrijf dat chips produceert voor vrijwel alle grote fabrikanten. De nieuwe Nexus-toestellen worden intern de ‘Sailfish’ en ‘Marlin’ genoemd.

google hardware

De Snapdragon 821 is een chip met vier 64-bit-cores met een maximale kloksnelheid van 2,4GHz. In de praktijk zou de chip zo’n 10 procent beter moeten presenteren dan de Snapdragon 820. Die chipset werd eerder dit jaar gebruikt in verschillende vlaggenschepen, waaronder de HTC 10 en LG G5. De 821 is dus een relatief kleine upgrade, maar genoeg om apps en Android net een stukje soepeler te laten lopen. Ook claimt Qualcomm dat deze chipset iets minder warm wordt.

Nexus Marlin en Sailfish specificaties

Dat de nieuwe Nexus-chipset identiek is in beide toestellen is opmerkelijk te noemen. De Nexus 5X en Nexus 6P verschillen hardwaretechnisch namelijk nogal  van elkaar. De 5X  beschikt over een Snapdragon 808-chip, terwijl Huawei’s krachtigere Nexus 6P voorzien is  van de Snapdragon 810. Dit jaar zou HTC beide modellen voor zijn rekening nemen, wat mogelijk de grotere gelijkenissen verklaart.

De Marlin wordt waarschijnlijk het vlaggenschip, met een groot 5,5 inch-scherm. De Sailfish zou uitgerust zijn met een display van 5 inch. Beide beschikken over een QHD-resolutie, vermoedelijk om ondersteuning van Daydream, Google’s VR-oplossing, mogelijk te maken. Ook zijn ze beide  uitgerust met 4GB RAM, een 12 megapixel-camera achterop en een 8 megapixel-frontcamera.

De verwachting is dat beide smartphones dit najaar officieel aangekondigd worden. Google brengt Nexus-smartphones doorgaans uit rond de introductie van een nieuwe Android-versie. Android 7.0 Nougat moet nog dit kwartaal verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu