‘Nieuwe Nexus-smartphone en Android-versie worden deze maand geïntroduceerd’

Redactie
1 oktober 2012, 14:02
1 min leestijd

De nieuwe Nexus-smartphone en Android 4.2 Jelly Bean worden deze maand nog aangekondigd. Dat meldt Android and Me op basis van drie betrouwbare bronnen uit de industrie, hoewel de website je op het hart drukt dat ze de uitspraken niet kunnen verifiëren. De volgende Android-versie zal dus geen grote update naar Android 5.0 worden, maar een kleinere update van het huidige Jelly Bean. Het is mogelijk dat Google’s nieuwe vlaggenschip tijdens de AllthingsD: Dive Into Mobile-conferentie op 29 en 30 oktober wordt gepresenteerd. Dit is hetzelfde event waar Google’s Andry Rubin Android 3.0 en de Motorola Xoom introduceerde. De kans is groot dat de nieuwe Nexus een GSM-toestel is dat standaard simlockvrij wordt geleverd, net als bij de andere Nexus-toestellen het geval was. Wie de nieuwe smartphone fabriceert, is nog onduidelijk. De bronnen melden dat LG hun Optimus G als Nexus-toestel gaat uitbrengen, waar AndroidPlanet al eerder over berichtte.

Het gerucht gaat al langer in de rondte dat LG aan het nieuwe Nexus-toestel werkt. De imposante Optimus G, die over een Qualcomm S4 quadcore-processor, geweldig 4.7 inch 720p True HD IPS Plus-scherm, 2GB aan werkgeheugen, 32GB opslagruimte, 13 megapixelcamera en NFC beschikt, zou mogelijk met stock Android 4.2 Jelly Bean worden geleverd. En dat klinkt helemaal niet verkeerd.

Lees verder na de advertentie.

De ‘grote veranderingen’ in Android 4.2 zijn volgens de bronnen de mogelijkheid om met meerdere accounts in te loggen, een verbeterde versie van Google Maps, een vernieuwde en uitgebreide telefoon-app, meer camara-features en ondersteuning voor draadloze schermweergave waarmee je via Wi-Fi het beeld van je smartphone op een televisie kunt krijgen.

Daar houden de bronnen echter niet op: zij melden dat Google werkt aan een betaalbaar Nexus-toestel in een lage prijsklasse, een Nexus 7 met 3G-verbinding en een Nexus 10-tablet. De tijd zal het leren of deze geruchten ook daadwerkelijk kloppen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu