‘Metalen behuizing en vingerafdrukscanner voor nieuwe Nexus-toestellen’

Wouter Nijsen
12 augustus 2015, 14:18
1 min leestijd
‘Metalen behuizing en vingerafdrukscanner voor nieuwe Nexus-toestellen’

Langzaam lekt er steeds meer uit over de nieuwe Nexus-smartphones die naar verluidt dit jaar verschijnen en worden gemaakt door LG en Huawei. Nu zijn er enkele specificaties opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nexus-toestellen

De Twitter-lekker OnLeaks, die eerder informatie van onaangekondigde toestellen naar buiten bracht, meldt over nieuwe specificaties van de Nexus-toestellen te beschikken. Hierbij gaat het om de opvolger van de Nexus 5, die waarschijnlijk een 5,2 inch-scherm krijgt, en de grotere Huawei Nexus-smartphone van 5,7 inch. OnLeaks meldt dat beide smartphones  worden voorzien van een metalen behuizing en vingerafdrukscanner. Laatstgenoemde zou aan de achterkant  van de smartphones zijn geplaatst. Daarnaast zouden er frontspeakers en een usb-c-poort aanwezig zijn.

LG Angler

Verder  meldt OnLeaks dat de Nexus-smartphone van Huawei, de Nexus 6P, afmetingen heeft van 159,4 bij  78,3 bij 6,6/8,5 millimeter, waarbij het aannemelijk is dat de smartphone op het dunste punt 6,6 millimeter en op het dikste punt 8,5 millimeter meet. De Nexus-smartphone van LG zou  afmetingen van 146,9 bij  72,9 bij  8/9,8 millimeter hebben, waarmee het toestel iets dikker is  dan zijn voorganger.

Meer over de nieuwe Nexus-smartphones

De Nexus van Huawei krijgt volgens eerdere geruchten een QHD-scherm, een Snapdragon 820-chip en 3GB of 4GB aan werkgeheugen. De nieuwe LG Nexus 5 zou beschikken over een full-hd-scherm, Snapdragon 808-chip en 2700 mAh-accu. Beide toestellen worden later dit jaar verwacht en draaien waarschijnlijk op het nieuwe  Android M. Dit besturingssysteem verschijnt in de herfst.

Laatste nieuws over Huawei

Bron: OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu