De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus X en Nexus 9 worden medio oktober onthuld’

Gijs Ettes
24 september 2014, 12:01
1 min leestijd
‘Nexus X en Nexus 9 worden medio oktober onthuld’
Nexus-toestellen release

De geruchtenstroom omtrent de nieuwe Nexus-toestellen begint flink op gang te komen. Eerder meldden we al dat de Nexus X release naar verluidt zou plaatsvinden op 7, 8 of 9 oktober, gelijktijdig met die van de Nexus 9. Volgens Android Authority worden beide Nexus-toestellen echter een week later, op 15 of 16 oktober, voor het eerst getoond. Android-ontwikkelaar Paul O’Brien deed onlangs al een duit in het zakje door te twitteren dat de Nexus 9 op 16 oktober wordt onthuld.

Een officiële aankondiging van de nieuwe Nexus-toestellen medio oktober lijkt aannemelijk gezien de release van eerdere toestellen in de Nexus-lijn. Doorgaans worden de Google-apparaten in oktober gepresenteerd, waarna ze vanaf november verkrijgbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexus-toestellen

Tot nu toe ‘weten’ we het meest over de Nexus 9, de 8,9 inch-tablet van Google die worden ontwikkeld door HTC. Het is de eerste tablet van de Taiwanese telefoonmaker sinds de geflopte Flyer uit 2011. Het apparaat beschikt naar verluidt over een 64-bits Tegra K1-processor uit de stal van NVIDIA en een compact scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder heeft de Nexus 9  waarschijnlijk  2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte aan boord.

De Nexus X krijgt naar verwachting een 5,2 of 5,9 inch-scherm, of wordt in twee versies gelanceerd. Verder is er nog niet veel over de smartphone bekend, maar naar verluidt krijgt het toestel een Snapdragon 805-chip, 13 megapixel-camera en logischerwijs Android L.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu