Deze twee Nokia-smartphones worden eind februari aangekondigd

Thomas Haenen
12 februari 2019, 11:55
2 min leestijd
Deze twee Nokia-smartphones worden eind februari aangekondigd

Nokia maakt zich klaar om twee nieuwe toestellen te presenteren, zo blijkt uit diverse lekken. Specificaties van de Nokia 9 en Nokia 1 Plus zijn inmiddels online verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Specificaties nieuwe Nokia-smartphones 2019 op straat

Beide smartphones worden waarschijnlijk zondag 24 februari onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Geruchten over de twee toestellen zijn al vaker opgedoken, maar NokiaPowerUser ontdekte de handleiding van de Nokia 1 Plus en verwijzingen naar beide smartphones in Googles databases. Dat suggereert dat een aankondiging niet lang meer op zich laat wachten.

Nokia 9 Plus afbeelding uitgelekt

Met de twee toestellen zou de Finse fabrikant beide kanten van het prijzenspectrum bedienen. Voor de Nokia 9 wordt waarschijnlijk de hoofdprijs gerekend. Het toestel heeft namelijk liefst vijf camera’s en één dieptesensor achterop. Op Googles Android Enterprise-site zijn meer specificaties van de smartphone opgedoken.

De site noemt onder andere een 6 inch-scherm, 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Opmerkelijk genoeg wordt het toestel nog aangedreven door de Snapdragon 845. Dat terwijl dit voorjaar al de eerste smartphones met een Snapdragon 855-chip verwacht worden. Details over de camera’s ontbreken nog, maar de verwachting is dat de verschillende lenzen onder andere gebruikt worden voor optische zoom.

Nokia 1 Plus specificaties uitgelekt nieuwe Nokia-smartphones 2019

Nokia 1 Plus: instapmodel met beperkte hardware

De Nokia 1 die vorig jaar verscheen was al een echt instapmodel, met relatief zwakke hardware maar wel een adviesprijs van minder dan 100 euro. Uit de handleiding blijkt dat de Nokia 1 Plus daarop voortbouwt. De smartphone loopt wel op Android Go, een variant van Android geoptimaliseerd voor goedkope smartphones.

→ Lees ook: zo maakt Android Go goedkope smartphones beter

Dat komt goed uit, want de Nokia 1 Plus lijkt te lopen op de MediaTek MT6739. Deze chipset verscheen oorspronkelijk in 2017 en was toen al niet bijster krachtig. Er is 1GB werkgeheugen, een compacte accu met een capaciteit van 2500 mAh en een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 480 pixels. Zowel voorop als achterop zitten camera’s met een onbekend aantal megapixels.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu